Tisti, ki se prehranjujete po LCHF metodi za Veliko noč res ne boste trpeli. Šunka, jajčka, hren,… vse je dovoljeno. In tudi potica, narejena na LCHF način je več kot odlična. Enega izmed receptov za LCHF potico najdete na spletni strani Pajs brez obresti.
Sama imam rada tudi bolj slane jedi in zato sem morala nujno poizkusiti nekaj za pred potičko.
Sestavine
- Za testo:
- 180 g mandljeva moka
- 50 g kokosova moka
- 100 g masla
- 2 jajci
- 2 čajni žlički pecilnega
- 1 žlička soli
- 100 g sirnega namaza
- 1 čajna žlička indijski trpotec
- ***************
- Za nadev:
- 5 jajc
- 160 g pora
- sol
- 120 ml sladke smetane
- 100 g naribanega sira
- narezana šunka po želji
Navodila
1. Pečico segrejte na 180 stopinj celzija. Pekač v velikosti cca 20 x 20 cm namažite z maslom.
2. Naredite testo za pito. Vse sestavine zmešajte skupaj. Maslo prej raztopite. Na koncu dodajte žličko trpotca in pustite testo stati cca 10 minut. Nato testo porazdelite po pekaču in ga položite v pečico za cca 12-15 minut. Vzamete iz pečice.
3. Medtem naredite nadev. Por narežete na kolobarje in ga prepražite na olju. Dodajte sladko smetano in šunko po želji. Vse skupaj stresite v že razžvrkljana jajca. Nekaj naribanega sira potresite po testu, preostanek pa zamešajte v pripravljan jajčni nadev. Solite po želji. Ker je šunka že precej slana, pazite, da ne bo vse skupaj preveč slano.
4. Pecite cca 20 minut (lahko tudi več ali manj, odvisno od pečice - malo poglejte, da je na vrhu že rahlo zlatorjava, takrat lahko pito vzamete iz pečice).
5. Testo pri piti pride kar visoko, tako, da če niste pristaš več testa, manj nadeva, ga lahko uporabite za večji pekač. Vendar v tem primeru uporabite dvojno količino nadeva.
DOBER TEK!