Najbolj puhast marmorni kolač

by Nataša
Najbolj puhast marmorni kolač, ki ohrani svežino

Vem, receptov za marmorni kolač je ogromno, ampak to je pecivo moje mladosti in sem kar nekaj časa potrebovala, da sem res prišla do recepta, s katerim sem ustvarila res najbolj puhast in mehak marmorni kolač. Poleg tega ohrani svežino in mehkobo tudi še kar nekaj dni, kar je bilo meni osebno najbolj pomembno.

Najbolj puhast marmorni kolač, ki ohrani svežino

Najbolj puhast marmorni kolač

Natisni
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 3.5/5
( 2 voted )

Sestavine

  • 6 jajc
  • 100 g moke
  • 1 zavitek pecilnega praška
  • 100 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja (ali vanilijeva pasta)
  • 75 ml mleka
  • 75 ml olja
  • 1 žlica grenkega kakava

Navodila

NAVODILA ZA PRIPRAVO:

  1. Jajca ločimo na beljake in rumenjake.
  2. Beljake stepemo v čvrst sneg.
  3. Rumenjake penasto umešamo s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem ali pasto. Nato med mešanjem počasi vlivamo v maso mleko in olje. Na koncu po žlicah dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom (moko s pecilnim praškom prej presejemo s cedilom).
  4. Skupaj zmešamo čvrst sneg in maso iz rumenjakov in moke.
  5. Nato maso razdelimo na dva dela in v enega zmešamo žlico kakava. Masi izmenično zlivamo v pomaščen in pomokan model za šarkelj.
  6. Pečemo pri 170 stopinjah (odvisno od vaše pečice) približno 45 minut (naredimo preizkus z zobotrebcem).
  7. Ohlajen kolač stresemo iz modela in posujemo s sladkorjem v prahu, lahko pa ga tudi oblijemo s čokolado.

Recept za najbolj puhast šmorn oziroma carski praženec pa najdeš tule – KLIK KLIK.

Preberi tudi