Enostavne DIY ideje za pustne kostume za otroke

by Nataša
Enostavne DIY ideje za pustne kostume za otroke

Že razmišljate o kostumih za pusta? Mogoče bi se letos iz čiste zabave lotili izdelave pustnega kostuma kar sami in naredili otroku nekaj unikatnega.

Zna biti zabavno in še otroci se vam lahko pridružijo pri izdelavi, na kar bodo zagotovo ponosni. Enostavne DIY ideje za pustne kostume za otroke sicer najdete tudi na spletu, ampak se letos nisem mogla upreti in meni najbolj kjut nanizala v tem članku.

Ko sem bila majhna, se moja mami ni preveč ukvarjala s tem kako bo otroke napravila za pusta (za razliko od nas, ki premišljujemo o tem že kak mesec ali dva prej). Sama nad tem praznikom ni bila nikoli navdušena (no, pustimo ob strani to, da pa je bil ati vsako leto na kar nekaj pustnih karnevalih in zabavah, seveda kot maškara). Ne spomnim se, da bi me kdaj vprašala kaj bi bila za pusta. Spomnim pa se, da sem se kar nekajkrat na hitro dogovorila s prijateljicami, da gremo okrog po vasi in ker nisem imela ničesar pametnega pripravljenega ali na voljo, sem pač vzela njena oblačila. Zadnji moment si lahko bil le – kaj drugega – kot čarovnica ;). In njena dolga (ta najlepša, seveda) krila so bila moj lajfsejver. Zraven pa še kakšna dragocena svilena ruta in sem bila redi za obhod in sladkarije. No, malo manj je bila redi moja mami, ko je prišla domov iz službe. Uffff… sem jih slišala. Male radosti naše mladosti.

Za moji hčeri se ne bojim, da bi si kaj izposodili iz moje omare (še zaenkrat), ker se pripravljata na pusta že sedaj. Seveda pa se bosta najbrž do takrat še kar nekajkrat premislili. In zato bodo te enostavne DIY ideje za pustne kostume za otroke tudi meni prišle najbrž prav.

1. Oblak – navodila za izdelavo najdete TULE.

2. Oblačila z vesoljsko tematiko

Kako izdelate rakete iz plastenk, si lahko pogledate tule – KLIK KLIK. Čevlje lahko zavijete v alufolijo. Čelado pa lahko izdelate tudi potem postopku – DIY ČELADA.

Za kostum vesoljske deklice pa je postopek naslednji: za izdelavo potrebujete staro (po možnosti enodelno) pižamo ali oblačilo (vsaj 2 številki večje) in srebrn selotejp. Začnite na spodnjem delu, trakove srebrnega lepilnega traku ovijte okoli enodelne pižame. Za klobuk pa uporabite odmaševalec odtokov in ga posprejate s srebrno barvo. Odmaševalec odtokov potem prilepite na široko elastiko (ali pa na kakšno kapo). Ko si bo otrok vesoljsko obleko oblekel, s selotejpom srebrne barve pritrdite hula hoop (ki ste ga prej posprejali s srebrno barvo) kot je prikazano na fotografiji.

3. Kostumi na temo solarnega sistema

Kako naredite solarni sistem iz tutu krilca si poglejte TULE. Potrebujete stiropor kroglice in papir, s katerim ovijete kroglice. Ter seveda tutu krilce.

4. Samorogi so vedno in, mar ne? Ena ideja za vse ljubitelje in ljubiteljice samorogov. Navodila za izdelavo najdeš TULE.

Na tej povezavi pa najdeš video o izdelavi kostuma samoroga iz blaga.

Za izdelavo roga imaš kar nekaj navodil na Pinterestu ali googlu, če pa se ti ne da ukvarjati še s tem, pa se obrni na Modno princeso in če boš dovolj hitra s svojo željo, ti ga bo zagotovo z veseljem izdelala.

5. Polžek in meduza

Za prvo fotografijo vam žal ne morem povedat kje bi lahko našli tako tubo, ampak zagotovo bodo vedeli v trgovinah z gradbeno opremo. Najbrž ve pa tudi mož. Za drugega polžka pa imate navodilo za izdelavo hišice TULE.

Za kostum meduze pa potrebujete prozoren dežnik in trakove iz ali lepila ali okrasnih trakov ali pa iz blaga.

6. Jajček, karta in legica.

Za jajček potrebujete le eno veliko belo majico na katero narišete rumenjak (ali pa ga prišijete). Za karto pa potrebujete ravno tako kos belega blaga, na katerega prišijete ali narišete črko in znak. Tule si lahko pogledate malo lažjo izdelavo karte.

Za vse navdušence legic pa je tale kostum res enostaven (potrebujete želeno barvo, kartonsko škatlo in nekaj praznih kozarčkov od pudingov, jogurtov ali česarkoli drugega). Izdelavo lahko pogledaš tule.

7. Za konec pa samo še tri fotke dojenčkov v kostumih. A niso kjut? Meni je tale s špageti in mesnimi kroglicami vrhunska.

K pustu pa definitivno pašejo MIŠKE ali pa TA LAHKI FLANCATI.

Preberi tudi