Ta lahki flancati moje mami – najboljše ever

by Nataša
najboljši ta lahki flancati

Saj vem, receptov za ta lahke flancate je malo morje. Ampak … tile res zmagajo. Jaz sem jih poizkusila že marsikje (nazadnje v italijanski slaščičarni – samo zato, da se prepričam, da so od moje mami res najboljši), ampak nobeni se do sedaj ne morejo kosati z maminimi.

najboljši ta lahki flancati

Ta lahki flancati moje mami - najboljši ever

Natisni
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Sestavine

  • 250 ml sladke smetane
  • 5 rumenjakov
  • 1,5 žlice mletega sladkorja
  • 7 žlic belega vina
  • 1 žlica ruma
  • 37 dag moke
  • ter nekaj moke za potem, ko testo valjamo

Navodila

1. Vse sestavine zmešamo kar z rokami v mehko in gladko testo.

2. Oblikujemo hlebček ter pustimo testo počivati pol ure do eno uro. Kar na "kuhinjski" temperaturi, ni potrebno dajati v hladilnik.

3. Ko testo "odleži", ga na pomokani deski razvaljamo za noževo konico debelo.

4. Zdaj je tudi čas, da si pripravimo olje za cvrtje.

5. Z nazobčenim kolescem za rezanje testa narežemo pravokotnike. V vsak pravokotnik na sredini naredimo še 2 zarezi. Rob pravokotnika potegnemo čez zarezo in raztegnemo pravokotnik. Položimo ga v vroče olje ter na vsaki strani svetlo rjavo zapečemo.

6. Flancati so zelo hitro pečeni, zato se moramo v času cvrtja posvetiti le peki. Včasih, ko sem bila še mlajša, sem mami pomagala pri peki flancatov tako, da je mami samo polagala surove v vroče olje, jaz sem jih pa obračala in jemala ven. Če je to počela sama, so se ji preveč zapekli.

7. Z olja jih položimo na papirnato krpo, da se malo odcedijo olja.

8. Ko so ocvrti jih fino potresemo s sladkorjem v prahu.

Dober tek!

Preberi tudi