Saj vem, receptov za ta lahke flancate je malo morje. Ampak … tile res zmagajo. Jaz sem jih poizkusila že marsikje (nazadnje v italijanski slaščičarni – samo zato, da se prepričam, da so od moje mami res najboljši), ampak nobeni se do sedaj ne morejo kosati z maminimi.
1. Vse sestavine zmešamo kar z rokami v mehko in gladko testo. 2. Oblikujemo hlebček ter pustimo testo počivati pol ure do eno uro. Kar na “kuhinjski” temperaturi, ni potrebno dajati v hladilnik. 3. Ko testo “odleži”, ga na pomokani deski razvaljamo za noževo konico debelo. 4. Zdaj je tudi čas, da si pripravimo olje za cvrtje. 5. Z nazobčenim kolescem za rezanje testa narežemo pravokotnike. V vsak pravokotnik na sredini naredimo še 2 zarezi. Rob pravokotnika potegnemo čez zarezo in raztegnemo pravokotnik. Položimo ga v vroče olje ter na vsaki strani svetlo rjavo zapečemo. 6. Flancati so zelo hitro pečeni, zato se moramo v času cvrtja posvetiti le peki. Včasih, ko sem bila še mlajša, sem mami pomagala pri peki flancatov tako, da je mami samo polagala surove v vroče olje, jaz sem jih pa obračala in jemala ven. Če je to počela sama, so se ji preveč zapekli. 7. Z olja jih položimo na papirnato krpo, da se malo odcedijo olja. 8. Ko so ocvrti jih fino potresemo s sladkorjem v prahu. Dober tek!Ta lahki flancati moje mami - najboljši ever
Natisni
Sestavine
Navodila