Cake popsi iz puhastega biskvita za torto

by Nataša
Pop cakes

Pri nas so otroci nori na “lizike”. Od največjega, do najmlajše. Govorim seveda o cake popsih. In ja, na začetku sem imela kar izzive pri ustvarjanju le teh, sedaj pa mi je to res nekaj najbolj enostavnega (sledi navodilom in verjamem, da bodo uspeli tudi tebi). In če kdaj ne vem kaj bi naredila za sladico – lizike oziroma cake popsi iz puhastega biskvita za torto IT IS!

Cake popsi so res primerni za vsako priložnost, priljubljeni so pri zabavah za baby shower, za praznovanje otroških rojstnih dni, pa tudi kot vikend sladica po kosilu ali pa kar tako.

Iz spodaj napisanega biskvita lahko seveda spečemo torto. Biskvit je tako visok, da se ga lahko prereže dvakrat. In zelo rahel.

Pazite le, da vam ga družinski člani ne pojejo, še preden se lotite izdelave same torte (pri nas se to večkrat zgodi, če ga ne stražim dobesedno).

Pop cakes

Cake popsi iz puhastega biskvita za torto

Natisni
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Sestavine

 • Za biskvit (tortni model 24 cm):
 • 5 jajc
 • 250 g sladkorja
 • 250 g moke
 • 10 g pecilnega praška
 • 1 dcl olja
 • 1 dcl vode
 • 1 vanilijev sladkor
 • Za dodatek k že pečenemu biskvitu:
 • 250 g mascarponeja
 • 50 g marmelade

Navodila

1. Pečico segrejemo na 170 stopinj. Odvisno od pečice, jaz večinoma pečem na 170 stopinj.

2. Jajca ubijemo ter ločimo beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo čvrsti sneg. Snegu postopoma dodajamo polovico sladkorja.

3. Rumenjake in preostali sladkor penasto vmešamo, dodamo vanilijev sladkor, olje in vodo.

4. Moko in pecilni prašek zmešamo skupaj in to zmes po žlicah dodajamo v zmes rumenjakov. Dobro zmešamo.

5. Na koncu dodamo sneg beljakov in z metlico počasi mešamo.

6. Pečemo cca 45 minut.

7. Ohlajen biskvit strgamo na manjše koščke, dodamo mascarpone in marmelado. Vse dobro pregnetemo z rokami. Maso damo v hladilnik za nekaj ur.

8. V vmesnem času stopimo čokolado. Jaz sem tokrat kar mlečno čokolado. Kupim jo v trgovini GourmetShop pod Emporiumom, BTC. Uporabljam Callebaut čokolado. Lahko pa seveda uporabite belo čokolado in jo obarvate z barvami za čokolado. Ali pa uporabite že pripravljene barvne oblive.

9. Iz ohlajene mase naredimo kroglice v velikosti oreha ter jih ponovno damo v hladilnik.

10. Vzamemeo iz hladilnika ter palčke za cake popose namočimo v čokolado ter nato v hladno kroglico. Da se palčka trdno drži kroglice in ne pade kar tako dol.

11. Ponovno damo v hladilnik. Za pol ure bo dovolj. Vzamemo iz hladilnika in pomočimo v stopljeno čokolado ter zapičimo v za to pripravljen podstavek (za podstavek lahko uporabite tudi embalažo za jajca - napičite jih v izbokline).

In končno mi je uspelo spimpati tudi recept za marmorni kolač – nujno ga preizkusite, ne bo vam žal.

Še en nasvet – meni osebno je najboljša čokolada (za oblivanje) Callebaut.

Preberi tudi