Kaj kupiti mamici ob rojstvu dojenčka?

by Nataša
Darila za novopečeno mamico

Seveda, vse, ki smo že postale mamice, vemo, da je postati mamica ena najbolj vznemirljivih in izpopolnjujočih izkušenj. A hkrati je ta izkušnja lahko tudi zelo naporna, prinaša občutek osamljenosti in seveda nas pelje čez polno hormonskih sprememb. Zato je pomembno, da novopečenim mamicam pokažemo, koliko nam je mar, da jih čutimo in razumemo. Eden od načinov je tudi skrbna izbira darila za novopečeno mamico.

Saj veste, ponavadi prijatelji, sorodniki in znanci prinašajo darila za novorojenčka, ampak moje mnenje je, da je v tem krhkem obdobju predvsem na prvem mestu mamica. Torej, kaj kupiti mamici ob rojstvu dojenčka?

Darila, ki novopečenim mamicam vsaj na začetku malo olajšajo in polepšajo življenje so res najboljša izbira.

Spodaj sem zapisala nekaj idej za darila, ki se jih bo večina mamic ob rojstvu otroka razveselila. Upam, da vam bo katera od idej prišla prav. Seveda pa v vsakem primeru upoštevajte želje, potrebe oziroma karakter mamice.

1. Dobrote v obliki hrane.

Mislim, da bo vsaka mamica vesela skuhanega kosila, kaj na žlico, juhico ali pa karkoli drugega. Zraven lahko dodate še polnozrnate kroglice za v juho ali pa mogoče predpečen kruh. Če pa niste tip za kuhanje, ji lahko naložite kredite na kakšno od aplikacij, ki dostavlja hrano. Tudi košarica zdravih dobrot kot je sadje in zelenjava ter ostali prigrizki bodo super.

2. Bon za čistilni servis ali pa se kar sami ponudite, da ji boste v prvih treh mesecih sčistili stanovanje (seveda je odvisno v kakšnem odnosu ste z mamico in ali ji ob tem ne bi bilo neprijetno).

3. Varstvo starejšega otroka. Če ima mamica doma že kakšnega starejšega otroka, se lahko ponudite, da ji boste 1x na teden pazili starejšega ali starejše otroke. Tudi za varstvo novorojenčka se lahko ponudite, saj je na začetku res težko priti že do kopalnice in si privoščiti daljši tuš. In če se spomnim sebe, prvič mamo, bi marsikaj dala, da bi lahko brez skrbi in slabe vesti odšla vsaj za uro ali dve v trgovino in bi mi nekdo popazil dojenčka.

4. Sicer vse mame vemo, da se na začetku težko ločimo od otroka. Ampak prava prijateljica in ženska podpornica jo bo prepričala, da je prav in nujno, da si vzame čas tudi zase, za razvajanje. V mislih imam bon za razvajanje v kozmetičnem salonu – za nego obraza, manikuro, pedikuro ali pa tudi masažo.

5. Fotografiranje dojenčka oziroma celotne družine z novorojenčkom. Tudi to je super ideja, saj so prve fotografije res lep spomin. Tu velja le spomniti, da se je ponavadi za fotografiranje novorojenčka potrebno naročiti že nekaj časa vnaprej, ker se novorojenčka fotografija tam nekje do 10. dneva starosti. Fotografi pa so precej zasedeni. Kar pomeni, da ji to darilo podarite že precej prej, preden mamica rodi.

6. V kolikor jo dobro poznate in veste, da se pripravlja tudi na dojenje, ji lahko podarite kakšno luštno majico ali drugo oblačilo za dojenje (ali pa tudi bon za nova oblačila). Super kakovostna oblačila najdete v trgovini za nosečke in doječe mamice Popek.

7. Paket za novopečeno mamico pa lahko ustvarite tudi sami. Paket je lahko sestavljen iz kakšne luštne steklenice za vodo (ali čaj), dobrega zeliščnega čaja za dojenje in prigrizkov, ki vplivajo na laktacijo. Poleg pa lahko dodate izdelke za razvajanje kot je kopalna sol ali krema za telo, Ne pozabite tudi na mazilo za ustnice.

8. Mamice pa imamo rade lepe spomine na rojstvo otroka tudi v obliki nakita. Jaz imam doma krasen spomin, pravi biser, ki sem ga dobila skupaj z lepim telegramom. Prijateljice so mi ga naročile v spletni trgovini Telegram za mami.

V trgovini imate pestro izbiro Mashka srebrnega nakita s pravimi biseri po dostopnih cenah, izbranemu nakitu pa lahko dodate tudi “Moj prvi biser”, ki je čudovita simbolna popotnica v življenje za dojenčka. Če pa se med izborom nakita ne morete odločiti, lahko podarite tudi darilni bon za nakup v spletni trgovini Mashka, kjer si mamica nakit kasneje izbere sama.

Naročilo telegrama je preprosto in hitro. Ni vam potrebno izgubljati časa z izbiro voščilnice, saj so ravno zaradi tega na voljo v enotni, čudoviti podobi. Prav tako lahko izberete katerega od vnaprej pripravljenih posvetil, če se ne želite mučiti s pisanjem svojega.

Seveda pa mamica predvsem potrebuje svoj krog žensk in prijateljic, ki jo bodo razumele in spodbujale v tem, velikokrat težkem, obdobju. Povejte ji, da ji gre super, ne glede na vse. Bodite tam zanjo, ko bo imela težke trenutke. Pokličite jo ali pa ji kar tako pošljite kratek sms, le toliko, da ve, da ni sama.

Pri idejah za darilo novopečeni mamici res mislite na to, da ji olajšate poporodno obdobje.

Če si mamica, pa lahko prebereš še – MAMINA KRIVDA.

Preberi tudi