Družinski oddih v Thermani Laško

by Nataša

Sama sem totalni zmrzljivec, najmlajši pa sta imeli že nekaj časa željo po tem, da obiščemo terme oz. bazene vsaj za dva dni. Ravno zaradi moje zmrzljive narave sem odlašala obisk term (slabe izlušnje), ampak, ker doma ni bilo mira, sem zastavila vprašanje na Instagramu – katere terme so vas prepričale, da so zanimive otrokom (čeprav dejansko – katere pa niso?) in da so hkrati tudi tople? Daleč največ odgovorov je bilo za Thermano Laško.

Sama še nisem bila v Thermani Laško, prepričala me je njihova ponudba na spletni strani in seveda tudi vaša priporočila.

Ker nimamo radi gneče, smo si raje rezervirali termin kar sredi tedna, od srede do petka.

Bazeni Thermane Laško se nahajajo tik ob reki Savinji ter cestni povezavi Celje-Brežice in so od Celja oddaljeni le 15 minut vožnje. Za tiste bolj pogumne pa tudi predlog za izlet z vlakom s kopanjem (malo heca glede poguma, ampak sem tudi sama že premišljevala, da bi peljala najmlajši članici na enodnevni izlet v Laško kar z vlakom) – nekaj metrov stran od bazenov je tudi železniška postaja.

In res je. Thermana Laško so družinam prijazne terme, saj vsak član družine najde svojo sprostitev in zabavo. Pod čudovito stekleno kupolo najdete bazen z valovi, rekreacijsko masažni bazen s slapovi in talnimi izviri, hitro reko, tri whirlpoole nad bazenom (kar je res fantastično za videt), Kneippov kotiček (priznam, da me je skoraj kap, ko sem šla čez le tega – ampak po zaključku je občutek fenomenalen).

Jerca in Jagoda sta bili seveda najbolj navdušeni nad zavitim toboganom. In čeprav se do sedaj Jagoda ni hotela (niti v najinem spremstvu) voziti po toboganih, se je sedaj na najino veliko presenečenje vozila brez prestanka, kar sama (dokler jo ni bilo potrebno opozoriti, da potrebuje pavzo).

V sklopu notranjih bazenov imate na voljo tudi otroški del – otroško vodno zabavišče, kjer je nizek bazen s toboganom in kjer večje otroke lahko mirno opazujete pri igranju kar z ležalnikov.

Če vam zapaše, pa lahko zaplavate tudi v zunanji bazen.

V Thermani Laško je na voljo skupno preko 2200 kvadratnih metrov vodnih površin in so tudi v poletnem času odlična lokacija za osvežitev, kopalni izlet in termalne počitnice.

Plavanje v termalni vodi Laško poživlja, revitalizira in razstruplja. Že iz zgodovine so znani terapevtski učinki njihove naravne termalne vode, saj deluje ugodno na celo telo.

In tudi lačni ne boste, saj imate v samem kompleksu na spodnjem delu na voljo bar, v zgornjem nadstropju pa samopostrežno restavracijo. Vendar velja opozoriti, da se tako bar kot restavracija odpreta ob 12. uri, tako, da si nekaj malega pred vstopom v bazene lahko privoščite v kavarni pred vhodom v Termalni Center.

Hotel Thermana Park

Prenočili smo v Hotelu Thermana Park, ki je notranje povezan s Termalnim Centrom. Tako lahko v bazene dostopate kar v kopalnem plašču.

Hotelska soba, v kateri smo bivali mi, je bila lepo urejena in z veliko kopalnico z banjo. Soba je imela tudi balkon in pogled na reko Savinjo. Ležišča so bila udobna in prostorna, urejena za 4-člansko družino. Imeli smo na voljo dve zakonski postelji.

V sobi smo dobili tudi kopalne plašče. Otroške plašče pa lahko dobite ob doplačilu.

Hrana v hotelu je bila bogata in raznolika, na voljo smo imeli samopostrežni zajtrk in večerjo.

Sicer pa v okviru Thermane Laško lahko izkoristite tudi otroški wellness (to je posebna ponudba wellness storitev za otroke, kot so čokoladna masaža, pa nega obraza in manikura za princeske …) in VR sobo, ki ni samo za malo starejše fante, ampak jo obožujejo menda tudi marsikateri očetje (soba z različnimi igrami virtualne resničnosti).

Kaj še lahko počnete v Laškem?

Samo nekaj korakov stran je Zdraviliški park Thermane Laško, kjer lahko s pomočjo šestih energijskih točk izboljšate pretok energije v telesu. Energetske točke blagodejno vplivajo na fizično in psihično počutje, vsak posameznik izboljšano delovanje začuti na svoj način.

Na robu Zdraviliškega parka v Laškem, nekaj korakov proti mestu, stojijo ekološka igrala v obliki grajske trdnjave. Igrala so narejena iz okolju prijaznih materialov in ustrezajo najvišjim standardom. V parku so čebelje uganke za najmlajše, kot tudi Vrt medovitih rastlin, ki jih rade obiskujejo čebele.

Sicer pa si lahko v bližini ogledate Polhovo jamo – ostanek nekdanjega rudnika svinca in srebra. Če ste navdušeni pohodniki, pa se lahko vzpnete na Hum. Za tiste, ki ste pustolovskega duha, priporočam napeto pustolovsko igro.

Za kolesarske navdušence je v okolici ogromno razglednih točk, prijaznih kmetij in gostišč – več si ša lahko preberete TU.

Mi smo tokratni obisk izkoristili le za bazene, saj se jih najmlajši članici niste naveličali, tako, da nas ostala ponudba še čaka za naslednjič. Mislim pa, da smo bili vsi tako navdušeni, da bomo še prišli.

Za zaključek lahko rečem, da je Thermana Laško res primerna za družinski wellness oddih (bazeni, tobogani, otroški wellness, otroška animacija …) Zaradi vsega, kar imajo na voljo in sploh gostoljubnosti so super varianta za družine.

Cena: Cena bivanja se spreminja glede na sezono. V različnih sezonah imajo na voljo tudi posebne akcije. Več o ceni storitev najdete TU.

Video našega dvodnevnega obiska pa si lahko pogledate na mojem IG profilu @natasa_gp.

Spodnji fotografiji vzeti iz www.themana.si:

Več informacij o Thermani Laško:

Raznolike družinske počitnice v termah

Otroški wellness in ostala doživetja za najmlajše

Pomlad v Laškem

p.s. Pred hotelom je tudi PZA – parkirišče za avtodome.

Preberi tudi – 16 idej za doživetja za otroke.

Preberi tudi