14 najbolj popularnih iger za Baby shower

by Nataša
14 najbolj popularnih iger za baby shower

Seveda vsi poznamo zabavo, ki jo imenujemo Baby shower. Praznovanje prihoda dojenčka. Običajno pripravijo Baby shower nosečkine prijateljice. To je še zadnje večje druženje prijateljic pred rojstvom otroka.

Seveda Baby shower praznovanja ni brez iger, ki jih pripravijo prijateljice za bodočo mamico. Nekaj idej za igre sem strnila v tem zapisu.

Spodaj je napisanih 14 najbolj popularnih iger za baby shower. Če pa se prijateljice odločite, da boste same pripravile sladice, pa lahko pripravite tudi cake popse v barvi in temi baby showerja. Recept za najboljše cake popse najdete TULE.

Vodnik za ultimativen baby shower pa najdete na tej povezavi – KLIK KLIK.

14 najbolj popularnih iger za Baby shower

1. Hitrostna dirka v menjavanju plenic. Tekmovanje v hitrostnem menjavanju plenic. Za pripravo te igre potrebujete igračo dojenčka, previjalno podlogo in nekaj plenic. Prijateljice razdelite v skupine po dve ali tri in naj tekmujejo, kdo bo dojenčku najhitreje zamenjal plenico. Skupina, ki konča prva, prejme nagrado.

Tudi bodočo mamico lahko preizkusite v tem kako se obnese pri preoblačenju in previjanju. Zavežite ji oči in naj igračo dojenčka najprej sleče, zamenja plenico in nato obleče.

2. Poskušanje otroške hrane. Igra slepega okušanja otroške hrane, v kateri prijateljice z zavezanimi očmi poskušajo ugotoviti kateri okus preizkušajo. Za realizacijo te igre potrebujete nekaj kozarčkov različne otroške hrane (frutkov), prevezo za oči za vsakega gosta ter pisalo in papir kamor zapišete “rezultate” oziroma katere okuse so prijateljice ugotovile. Tista, ki pravilno ugotovi največ okusov, zmaga.

Tu lahko naredite tudi preizkus “dobrega okusa” slavljenke – zavežite ji oči in naj poskusi tri različne kašice ter ugotovi katere sestavine vsebuje posamezna kašica.

3. Ugani kdo je dojenček na fotografiji. Vsaka od prisotnih prijateljic prinese svojo fotografijo iz časa, ko je bila še dojenček. Slavljenka pa naj poskuša ugotoviti kateri dojenček je katera prijateljica.

3. Pantomima. Vsaka od prijateljic izžreba en kartonček na katerem je napisana ena beseda. S pantomimo poskuša drugim pokazati kaj piše na kartončku. Tista, ki kaže pantomimo, ne sme govoriti, pisati ali risati. Tista, ki ugane, je zmagovalka. Besede so npr.: steklenička, plenica, nočno vstajanje, dojenje, slinček, previjanje, …

4. Kdo sem jaz? Izberite temo, npr. pravljične junake. Pripravite si kartončke ali listke z narisanimi pravljičnimi junaki. Vsaka od udeleženk dobi en kartonček ali listek. Prilepi si ga na čelo. Bistvo igre je, da vsaka ugotovi kateri pravljični junak je. Pomaga si z vrašanji, ki jih zastavlja drugim udeleženkam. Vendar pozor! Odgovori na vprašanja so lahko samo ja ali ne.

5. Igra spomina. Pripravite čim več stvari za dojenčka – dude, steklenice, plenice, slinček, …. Za vsako od udeleženk izberite 5 do 6 različnih stvari in jih položite na pladenj. Časa ima 5 sekund, da si zapomni kaj je na pladnju, nato pladenj prekrite s krpo. Tista, ki je na vrsti za urjenje spomina, mora našteti vse predmete, ki so bili na pladnju. Seveda zmaga tista, ki si je napomnila največ predmetov.

6. Tekma s časom. Napolnite nekaj otroških stekleničk z brezalkoholno pijačo in naj udeleženke tekmujejo v hitrosti pitja iz otroške stekleničke. Po cuclju, seveda.

7. Iskanje parov. Pripravite 20 parov otroških nogavičk. Premešajte jih med sabo. Tu si lahko izmislite pravila. Ali naj vsaka od udeleženk tekmuje in ima minuto časa, da najde čim več parov. Ali pa naj le slavljenka poišče pare in jo štopate. (Kasneje, čez leto ali dve pa jo boste lahko pobarali kako ji gre pri sortiranju nogavičk)

8. Ugotovite težo in velikost novorojenčka. Prijateljice naj na list papirja zapišejo predvideno težo in velikost. Slavljenka naj te liste shrani in ko se bo dojenček rodil, bo znana zmagovalka.

Enako lahko naredite s predvidenim datumom in uro poroda. Z barvo oči in barvo las. Pa tudi ime lahko ugibate, če še ni znano.

9. Ugibanje obsega maminega trebuščka. Potrebujete vrvico ali trak. Vsaka od prijateljic naj odreže predvideno dolžino, ki predstavlja obseg trebuščka bodoče mamice. Tista, ki se je najbolj približala, zmaga.

10. Cenik. Naredite seznam najnujnejših pripomočkov za dojenčka. Udeleženke naj ugibajo koliko kaj stane. Npr. paket plenic, krema za ritko, prsna črpalka, blazinice za dojenje, nedrček za dojenje, nosilka, ….

11. Stare vraže. Poiščite nekaj starih vraž in bodoča mamica naj dokonča stavek. Npr. Če ti paše sladko, potem boš rodila… Če imaš več mozoljev kot sicer, potem boš rodila …. itd.

12. Časovna kapsula. Vsaka od udeleženk naj na lep list papirja napiše kakšen bo dojenček čez npr. 10, 15 ali 20 let. Npr. s čim se bo ukvarjal – poklicno, hobi, …Potem pa bo to bodoča mamica shranila v poseben album in bosta lahko skupaj čez nekaj let prebirala. Seveda pa se ne smejo prijateljice pozabiti pospisati.

13. Sicer na Pinterestu mrgoli idej za baby shower. Tam si tudi lahko prenesete osnutek za marsikatero igro ali pa jo priredite po svoje. Npr. ti dve ideji sta res kjut- ugibanje dolžine nosečnosti pri živalih in ugibanje pesmi, ki imajo v naslovu “baby”.

14. Za konec pa lahko pripravite še test za vsako od udeleženk (ali pa samo za bodočo mamico).

Jaz sem ga našla na tej povezavi.

Preberi tudi – Kako se v nosečnosti počutiti udobno?

Preberi tudi