Če še nikoli niste pekli s temnim pivom, je ta recept za brownije pravi, da ga preizkusite. Obljubim, da boste pozitivno presenečeni. Vendar pa moram navdušence piva malo razočarati, ker Guinness browniji po peki nimajo nič kaj okusa po pivu, ampak si ga pa lahko privoščijo ob browniju.
Dodatek Guinnessa masi za brownije daje bogat in kompleksen okus z rahlo grenkim in zemeljskim pridihom, kar je idealno za uravnoteženje sladkosti.
Priprava: Preseješ moko in kakav skupaj, pomešaš in dodaš ščep soli. Črno in belo čokolado ter maslo stopiš in malo ohladiš. Zmiksaš jajca in sladkor, k masi dodaš stopljeno čokolado z maslom, nato pa še mešanico moke in kakava. Na koncu dodaš pivo. Vse zliješ v pekač. Po masi posuješ sesekljane orehe in mandlje ter čokolado.Sestavine
Navodila
Pečeš na 170 stopinj cca 40 minut.
Dober tek. 😘
Če pa te zanima še več receptov, ki vsebujejo Guinness pivo, pa zgolj v vednost – družba Guinness, iz katere prihaja priljubljeno temno pivo, je izdala svojo prvo kuharsko knjigo The Official Guinness Cookbook. V knjigi je več kot 70 receptov, v katerih je ena od ključnih sestavin pivo guinness, notri pa je mogoče najti tako recepte za pripravo mesnih jedi kot sladic. Ker je pivovarna Guinness stara več kot 260 let, je izdajo knjige izrabila tudi za predstavitev svoje zgodovine, tako da je v knjigi, ki jo je mogoče kupiti tudi prek Amazona, nanizanih več zanimivih dejstev, zgodb in fotografij, povezanih z Guinnessom.
Kot pravi Wikipedija je kljub upadanju porabe od leta 2001 Guinness še vedno najbolj prodajana alkoholna pijača na Irskem, saj pivovarna Guinness & Co. izdela skoraj za 2 milijardi evrov pijače vsako leto.
Sicer pa so pri Guinnessu še vedno skrivnostni, glede na informacije in ne izdajo točno, kako izdelujejo pivo, ki ima poseben okus po ječmenovem sladu in praženem ječmenu. Sicer je uporaba praženega ječmena sorazmerno nova, ki ni bila znana pred sredino 20. stoletja. Vrsto let je bil del starega pivovarstva zmešan s sveže pripravljenim pivom, da je dal oster okus mlečne kisline. Čeprav je okus še vedno značilno izrazit, podjetje ni želelo potrditi, ali še vedno obstaja ta vrsta mešanja (vir: Wikipedija).
Več o sami zgodovini pa si lahko prebereš TU.
Preizkusi še – Najbolj mehki čokoladni muffini