Saj vem, receptov za krhke flancate je res ogromno. Tudi sama sem jih poskusila kar nekaj. Ampak najboljši pa so krhki flancati po receptu moje mami. Tile res zmagajo.
Bliža se pust in seveda pustnih dobrot ne bo manjkalo pri nobeni hiši. Jaz nisem huda ljubiteljica domačih krofov, jih rajši kupim. Ampak teh domačih krhkih flancatov se pa nikoli ne branim.
1. Vse sestavine zmešamo kar z rokami v mehko in gladko testo. 2. Oblikujemo hlebček ter pustimo testo počivati pol ure do eno uro. Kar na "kuhinjski" temperaturi, ni potrebno dajati v hladilnik. 3. Ko testo "odleži", ga na pomokani deski razvaljamo za noževo konico debelo. 4. Zdaj je tudi čas, da si pripravimo olje za cvrtje. 5. Z nazobčenim kolescem za rezanje testa narežemo pravokotnike. V vsak pravokotnik na sredini naredimo še 2 zarezi. Rob pravokotnika potegnemo čez zarezo in raztegnemo pravokotnik. Položimo ga v vroče olje ter na vsaki strani svetlo rjavo zapečemo. 6. Flancati so zelo hitro pečeni, zato se moramo v času cvrtja posvetiti le peki. Včasih, ko sem bila še mlajša, sem mami pomagala pri peki flancatov tako, da je mami samo polagala surove v vroče olje, jaz sem jih pa obračala in jemala ven. Če je to počela sama, so se ji preveč zapekli. 7. Z olja jih položimo na papirnato krpo, da se malo odcedijo olja. 8. Ko so ocvrti jih fino potresemo s sladkorjem v prahu. Dober tek!Sestavine
Navodila
Imaš že idejo kaj boste za pusta? Pokukaj TU in mogoče dobiš kakšno idejo.
Mogoče te zanima kdaj so spekli prve krofe na Trojanah? Ugibaj. Več pa izveš – KROF.