Never 2 late 4 u
  • Jaz
    • Jaz

      Kje in kako najti srečo?

      24/02/2021

      Jaz

      Najboljši valentinovi srčki na palčki

      06/02/2021

      Jaz

      Kako smo preživeli šolanje od doma z…

      24/01/2021

      Jaz

      Kako ne prisiliti otroka k igranju inštrumentov

      18/11/2020

      Jaz

      Ekstra sočna in fit jabočna torta

      09/11/2020

  • Ena na ena
    • VSI Gostujoča tipkovnica Vi sprašujete – strokovnjaki odgovarjajo
      Ena na ena

      Naučite se osnove uporabe Instagrama

      03/02/2021

      Gostujoča tipkovnica

      Izguba sina – zgodba mamice Natalije

      14/10/2018

      Gostujoča tipkovnica

      Žalostna zgodba mamice Lana, ki je umrl…

      14/10/2018

      Gostujoča tipkovnica

      Čudoviti smisli življenja – tudi brez otrok

      05/03/2018

      Gostujoča tipkovnica

      Izguba sina – zgodba mamice Natalije

      14/10/2018

      Gostujoča tipkovnica

      Žalostna zgodba mamice Lana, ki je umrl…

      14/10/2018

      Gostujoča tipkovnica

      Čudoviti smisli življenja – tudi brez otrok

      05/03/2018

      Gostujoča tipkovnica

      BOŽIČ NI ZA VSAKOGAR SREČEN PRAZNIK

      24/12/2017

      Vi sprašujete – strokovnjaki odgovarjajo

      Naučite se osnove uporabe Instagrama

      03/02/2021

  • Recepti
  • Ustvarjanja
  • Moja zgodba in kontakt

Never 2 late 4 u

  • Jaz
    • Jaz

      Kje in kako najti srečo?

      24/02/2021

      Jaz

      Najboljši valentinovi srčki na palčki

      06/02/2021

      Jaz

      Kako smo preživeli šolanje od doma z…

      24/01/2021

      Jaz

      Kako ne prisiliti otroka k igranju inštrumentov

      18/11/2020

      Jaz

      Ekstra sočna in fit jabočna torta

      09/11/2020

  • Ena na ena
    • VSI Gostujoča tipkovnica Vi sprašujete – strokovnjaki odgovarjajo
      Ena na ena

      Naučite se osnove uporabe Instagrama

      03/02/2021

      Gostujoča tipkovnica

      Izguba sina – zgodba mamice Natalije

      14/10/2018

      Gostujoča tipkovnica

      Žalostna zgodba mamice Lana, ki je umrl…

      14/10/2018

      Gostujoča tipkovnica

      Čudoviti smisli življenja – tudi brez otrok

      05/03/2018

      Gostujoča tipkovnica

      Izguba sina – zgodba mamice Natalije

      14/10/2018

      Gostujoča tipkovnica

      Žalostna zgodba mamice Lana, ki je umrl…

      14/10/2018

      Gostujoča tipkovnica

      Čudoviti smisli življenja – tudi brez otrok

      05/03/2018

      Gostujoča tipkovnica

      BOŽIČ NI ZA VSAKOGAR SREČEN PRAZNIK

      24/12/2017

      Vi sprašujete – strokovnjaki odgovarjajo

      Naučite se osnove uporabe Instagrama

      03/02/2021

  • Recepti
  • Ustvarjanja
  • Moja zgodba in kontakt
Recepti

Slivova marmelada brez sladkorja z dodatkom tonke

napisala Nataša 13/09/2018
Slivova marmelada brez sladkorja s tonko

Sliv je bilo letos za izvoz oziroma jih je še. In seveda, da ne bodo vse končale kot žganje, sem se po dolgem času odločila, da iz njih naredim marmelado. Samih sliv ne jem, zato tudi nisem ničesar spekla iz njih. Ampak marmelada je pač druga zgodba.

Ker pa so mi navadne stvari že malo dolgočasne, sem se tokrat odločila, da marmeladi dodam nekaj posebnega. Tonka orešček. Ste že slišali za to začimbo? Jaz sem tonko zasledila že nekaj let nazaj, ko sem zvesto gledala 24 kitchen in oddaje Rudolpha Van Veena. Tonko sem takrat izsledila na ebayu in jo uporabila večkrat v panna cotti. Torej kaj je tonka?

Tonka oreščki so na izgled podobni suhemu in črnemu datlju. So trdi in veliki pribižno 2 in pol centimetra. V njihovi aromi se prepletajo cimet, klinčki in vanilija. Katerim pa se pridruži še mandljast okus in vonj po marcipanu. Nekaj res veličastnega.  Tonka oreščke dodajamo v majhnih količnih, saj so v večjih količinah strupeni. Iz tega razloga so tudi prepovedan v ZDA (!?!). Kar pa ne prepreči velikih mojstrov kuhanja, da jo ne bi uporabili v svojih jedeh.

Kot zanimivost lahko dodam, da lahko en orešček tonke kuhate v mleku približno 10 minut, da spusti aromo. Ali v smetani, če delate panna cotto. In ta orešček lahko uporabite večkrat.

Slivova marmelada brez sladkorja

Slivova marmelada brez sladkorja

Sedaj pa k receptu …

Slivova marmelada brez sladkorja z dodatkom tonke

Natisni

Sestavine

  • 2 kg sliv
  • 100 g eritritola
  • 2 žlički citronke
  • 2 pokrovčka ruma
  • 1 orešček tonke

Navodila

  1. Izkoščičene slive sem najprej zmiksala v multipraktiku, ker ne maram marmelad, v katerih je zaslediti kakršnekoli koščke sadja ali česar drugega.
  2. Zmiksane slive sem kuhala 3 dni. Ne vse 3 dni skupaj, seveda. Ampak zaradi pomanjkanja časa in ker ne morem stalno stati za štedilnikom, sem jih prvi dan kuhala približno 2 uri. In tako tudi drugi dan. Drugi dan sem še enkrat vse zmiksala s paličnim mešalnikom (za slučaj). Tretji dan sem dodala eritritol, rum, citronko in nariban orešček tonke. In še dodatno kuhala približno 2 ali 3 ure.*
  3. Da preizkusite kako gosto marmelado ste skuhali, daste na krožniček žličko marmelade in pustite, da se ohladi. Ali pa krožniček postavite v hladilnik. Ko je ohlajena, vidite tudi, kako gosta je.
  4. Vročo marmelado sem shranila v sterilizirane kozarce iz pečice in zaprla. Tako zaprte kozarce sem ovila z brisačo in pustila, da so se počasi ohladili.
  5. Enostavno, kajne?

Pa dober tek. Marmelada je odličnega, zanimivega okusa.

*Če imate malo bolj šparovnega moža, kuhajte raje, ko ga ni doma. Moj dragi je imel večkrat pripombo kaj tako dolgo kuham in ali se to res tako dolgo kuha,… itd. 😉

Slivova marmelada brez sladkorja z dodatkom tonke was last modified: September 13th, 2018 by Nataša

Slivova marmelada brez sladkorja z dodatkom tonke was last modified: September 13th, 2018 by Nataša
marmelada brez sladkorjaoreščki tonkapajs brez obrestislivova marmelada
0 comment
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Nataša

prejšnji članki
In? Kako je bilo v šoli?
next post
Prosim za pomoč. Pozna kdo dobrega psihoterapevta ali psihiatra?

Preberi tudi

LCHF piškoti

08/11/2016

Najboljši ameriški kukiji s skrivno sestavino

25/10/2019

NAJENOSTAVNEJŠA LCHF SLADICA EVER

18/10/2016

Pumpkin Seed Cake Roll / Rolada iz...

08/04/2017

Najboljši dvojni čokoladni muffini

28/01/2019

Nesramno dobre sladoledne lučke

19/07/2019

Ta lahki flancati moje mami – najboljše...

21/02/2020

Božanski malinovi mafini z belo čokolado

27/07/2019

Čokoladno mascarpone kroglice

28/01/2018

Palačinke iz zelene bananine moke – paleo

30/03/2019

Vpišete se na novičke

Please wait...

Hvala da si se naročil na moje novičke. 

@2017 - Never2Late4U


NAZAJ NA VRH

Uporabljamo piškotke, ki vam omogočajo najboljše doživetje na naši spletni strani.

Tu lahko izveste več o tem, kateri piškotke uporabljamo in kako jih izključit nastavitve

Never 2 late 4 u
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Pregled zasebnosti

Ta spletna stran uporablja piškotke, da vam lahko zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do medmrežja, da bi lahko prepoznavala posamezne naprave, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Nujno potrebni piškotki

Nujno potrebno piškotke je treba vedno omogočiti, da lahko shranimo nastavitve za nastavitve piškotka.

Če onemogočite ta piškotek, ne bomo mogli shraniti vaših nastavitev. To pomeni, da boste morali vsakič, ko obiščete to spletno mesto, ponovno omogočiti ali onemogočiti piškotke.