Najboljši ameriški kukiji s skrivno sestavino

by Nataša
Najboljši ameriški kukiji

Jaka pravi, da so najboljši piškoti kupljeni. Normalno. Kaj pa bi lahko rekel najstnik svoji mami? In ker je precej nor na ameriške kukije mi je enkrat na mojo pripombo, da naj se že neha basati z vsemi umetnimi in kupljenimi sladkarijami zabrusil:”Ja, pa se ti nauči narediti take dobre piškote!”

In sem šla v akcijo, naredila nekaj kiksov, a na koncu mi je uspelo ustvariti približek tistemu, kar se dobi v trgovini. In ja, točno tile odobreni s strani mojega zbirčnega najstnika.

Imajo pa moji najboljši ameriški kukiji eno skrivno sestavino in sicer kar dva paketa vanilijevega pudinga.

Najboljši ameriški kukiji

Najboljši ameriški kukiji

Najboljši ameriški kukiji

Najboljši ameriški kukiji

Natisni
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Sestavine

  • 570 g moke
  • 450 g masla sobne temperature
  • 2 čajni žlički sode
  • 200 g rjavega sladkorja
  • 60 g navadnega sladkorja
  • 2 paketa vanilijevega pudinga
  • 4 jajca
  • 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
  • od 400 - 700 g čokoladnih koščkov (kapljic)

Navodila

1. V posebni posodi odmerimo moko,  ji dodamo sodo in oba vanilijeva pudinga. Dobro premešamo.

2.  V drugi posodi penasto umešamo maslo, rjavi in beli sladkor. Dodamo enega za drugim jajca. Nekaj časa miksamo ter dodamo še vanilijev ekstrakt.

3. Pripravljeni zmesi dodamo mešanico moke, sode in pudinga. Še vedno vse skupaj umešamo z ročnim mešalnikom.

4. Na koncu dodamo čokoladne koščke, ki jih tudi enakomerno vmešamo.

5. Na pladenj, obložen s peki papirjem polagamo kroglice testa v velikosti oreha in jih malo sploščimo.

6. Pečemo v že ogreti pečici cca 10 minut na 170 stopinj (seveda odvisno od pečice).

Preberi tudi