Najboljša domača vroča čokolada

by Nataša
Najboljša vroča čokolada

Juhuuuuhuuu! Prihaja čas vroče čokolade, kakava, čaja, konec koncev tudi gina, …. in zato sem za vas napisala res najboljši recept za doma narejeno vročo čokolado.

Pri nas doma smo vsi kar malo preveč nori na sladko. Sicer se malo držimo nazaj, če ne drugega, zaradi otrok, ampak prihaja tisti čas v letu, ko se sladkarijam v neki normalni meri res ne bomo preveč upirali.

Tale recept za vročo čokolado je res najboljši. Še naš izbirčnež, Jaka, pravi, da boljše vroče čokolade ni nikjer drugje.

Mi si vročo čokolado privoščimo s stepeno sladko smetano ali pa z mini marshmallovi.

Recept (za 2 osebi):

300 g sladke smetane

100 g čokolade za kuhanje (najboljše so tiste, ki  jih kupite v specializiranih trgovinah – jaz uporabljam tole —klik )

100 ml mleka

2 žlici pudinga v prahu okusa Nougat

Postopek:

Na rahlem ognju segrejemo sladko smetano ter dodamo čokolado za kuhanje. Pazite, da se ne zažge. V posebni posodi zmešamo 2 žlici pudinga in mleko. Pazimo, da ni grudic. Zmes mleka in pudinga vmešamo v toplo sladko smetano in mešamo, dokler se ne zgosti. Na rahlem ognju. Mogoče bo kar nekaj časa preteklo, da se masa začne gostiti, ampak za dobro vročo čokolado je treba tudi malo potrpeti.

Nalijemo v šalčki in jo postrežemo z dodatki po želji.

Dober tek!

p.s. Nekaj okusnih receptov najdeš tudi tule – klik (nujno sprobaj šmorn in miške, ne bo ti žal).

Preberi tudi