Najbolj hrustljavi cimetovi kifeljčki

by Nataša
Cimetovi kifeljčki

Prihaja Božič in veseli december, v katerem res ne sme manjkati domačih piškotov in vonja po cimetu. Zato danes z vami delim odličen recept za piškote, ki jih boste lahko nastavili tudi Božičku ali Dedku Mrazu (odvisno kateri vas obišče).

Cimetovi kifeljčki

Najbolj hrustljavi cimetovi kifeljčki

Natisni
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Sestavine

  • 200 g masla
  • 110 g sladkorja
  • 260 g moke
  • 2 čajni žlički cimeta
  • 140 g mletih lešnikov
  • 1 malo jajce
  • *****
  • za posip: mešanica mletega sladkorja s cimetom

Navodila

  1. Pečico segrejete na 180 stopinj (odisno je od pečice, ali na 180 stopinj celzija ali na 170 stopinj celzija)
  2. Maslo narežete na majhne koščke, dodate vse ostale sestavine in jih z rokami pregnetete.
  3. Ko dobite gladko maso, jo postavite za nekaj časa v hladilnik (najbolje vsaj za 3 ure).
  4. Iz ohlajene mase oblikujete kifeljčke.
  5. Pečete jih cca 12 minut na 180 stopinj celzija.
  6. Pladenj s piškoti postavite iz pečice in pustite, da se kar na pladnju ohladijo. Ampak ne čisto. Še malo tople povaljajte v mešanici cimeta in sladkorja.
  7. Iz nastale mase jih pride za cca 2 pladnja.

 

DOBER TEK !!!

Preberi tudi