Že nekaj časa nazaj sem delala te pralineje, pa sem seveda izgubila recept. In ker so ti poletni dnevi še bolj leni, kot ostali, posladkamo pa se še vedno radi tudi s čim drugim, kot pa s sladoledom, sem morala nekaj enostavnega narediti za k jutranji kavici.
Poleg tega sem pred časom odkrila super arašidovo maslo pod imenom Arashidko.
Arashidko ima na voljo arašidovo maslo z okusom kokosa, temne čokolade, črnega popra, čilija ter hrustljavčka.
Sama sem poskusila narediti praline iz arašidovega masla z okusom kokosa in črnega popra. Oboji so se izkazali za odlično kombinacijo s čokolado.
Najprej si pripravimo modelčke ali posodice v katere bomo zlivali masi, da se strdita. Jaz sem vzela kar mini papirčke za muffine (4,5 cm). Prva plast: Zmešamo arašidovo maslo s kokosovim oljem. Pripravljeno zmes vlijemo v modečke. Modelčke postavimo za nekaj časa v zmrzovalno skrinjo. *Druga plast: Zmešamo kokosovo olje, kakav v prahu in eritritol. Zmes dobro premešamo, da ni grudic od kakava. Drugo plast zmesi polijemo po prvi plasti (ki je sedaj že strjena). Postavimo kar v hladilnik. Kokosovo olje se pri cca 24-tih stopinjah utekočini in ker je velik del teh pralinejev sestavljen iz kokosovega olja, jih hranimo kar na hladnem v hladilniku. *Drugo plast sicer lahko še bolj poenostavimo in samo stopimo temno čokolado.
Sestavine
Navodila