Ker me čas zadnje čase zelo preganja, so najbolj enostavne jedi, predvsem sladice redno na naši mizi. Tale sladica je res nekaj najbolj enostavnega in tako polnega okusa, da se resnično topi v ustih in ta harmonija polnih okusov še dolgo ostane v ustih.
Za testo postrebujete le 5 jajc in 200 g temne čokolade. Temna čokolada naj bo s čim višjim deležem kakava. Jaz imam najraje Lindtovo 85%.
V nadevu pa se skriva en paket mascarponeja, torej 250 g in sladka smetana po občutku.
Sama sem uporabila pekač za torte premera 18 cm, katerega sem obložila s peki papirjem.
Postopek je enostaven. Stopino temno čokolado. Ohladimo. Vseh 5 jajc zmiksamo skupaj in v to maso vlijemo ohlajeno čokolado. Zmes vlijemo v namaščen pekač. Pečemo po občutku in odvisno od vaše pečice. Jaz pečem cca 30-40 minut.
K mascarponeju prilijemo sladko smetano po občutku, da postane mascarpone bolj mazav.
Ohlajen biskvit lahko prerežemo in kremo iz mascarponeja namažemo vmes ali pa kremo namažemo samo po vrhu. Jaz sem jo kar po vrhu.
Tako….taka tortica pri nas izgine v 2 urah 🙂 … res je odlična in tudi tisti, ki ne pazite na vnos OHjev, si jo privoščite…Ne bo vam žal.