Dojenje v javnosti (že stokrat obdelana tema…)

by Nataša

Danes  je Radio 1 delil video, v katerem poslanka Unnur Bra Konradsdottir doji kar (?!) med parlamentarno razpravo. Video si lahko pogledate na spodnji povezavi:

http://www.radio1.si/45969.

Ja, temo o dojenju v javnosti in sploh o dojenju je bila obdelana že nevemkolikokrat … Ampak bi rada vseeno pripomnila, da ko sem šla gledat komentarje na FB pod objavo, kjer je Radio 1 objavil zgoraj omenjeni link, me je vrglo na rit!! Pa ne moreš verjet. Moškim se to zdi čisto normalno, a ženske se vmešavajo v čisto vse…Da ni primerno, da je s tako malim otrokom sploh šla od doma, da ni primerno, da doji v javnosti, da ni primerno ..ne vem kaj še…groza no…Ženske pljuvajo v lastno skledo, potem pa o tem razpravljajo na vseh mogočih forumih, skupinah na FB itd…Samo, da se lahko nekje prepirajo.

Jaz dojim povsod. Res povsod. In me briga. Če je moje dete lačno, bo dobilo za jesti pač tam kjer sem. In ne…ni to neko “venmetanje” , ampak se mi o tem sploh ne zdi smiselno debatirat, ker toliko kot sem sama vložila v to, da se z nedonošenim detetom sploh dojiva…malokdo to sicer ve…in to je tudi eden od razlogov, da si ne pustim pametovat…

Ne polagam na to veliko (da bi med dojenjem v javnosti gledala okrog in opazovala reakcije), ampak nisem še doživela negativnih reakcij pri ljudeh … samo pozitivne …predvsem so me presenetili starejši (ne glede na spol), ki včasih kar pridejo zraven in kakšno pozitivno rečejo z mano in z dojenčkom (med samim dojenjem, seveda) …kar mi je dalo tudi misliti, da najbrž se včasih o tem ni veliko razpravljalo, je bilo pa vsem več ali manj jasno, da se otrok doji in to na ZIZIKI …ja, kje pa drugje 😉 (seveda, če je šlo dojenje, če ne…so bile tudi druge možnosti, kot so danes in prav je tako…da ne bo obsojanj s strani drugega tabora mamic 🙂 ).

Je pa to tudi garanje in spodnji video pove vse (no, vsaj tisti s smislim za humor ga boste razumeli):

"Nursed Me" (All Night Long)

Best Breastfeeding Music Video Parody! (with lyrics) #WorldBreastfeedingWeek

Objavil/a Mothers You'd Like To Friend dne 3. avgust 2016

lep dan…pa z joško na straži ali pa brez 😉

 

Preberi tudi