Špargljeva LCHF pita

by Nataša
Špargljeva lchf pita

Otvorili smo sezono špargljev. Kdo jih nima rad?!? Jaz jih obožujem … ampak le, če niso ravno vsak dan na mizi ;).

Ker sem pred časom za Veliko noč naredila res odlično LCHF pito, sem se ponovno odločila, da tudi iz špargljev poskušam narediti nekaj podobnega, le da tokrat naredim malo drugačno testo. Le to vsebuje ocvrto svinjsko kožico oziroma drugače rečeno HRUSTLJAVČKE. Poznate? Pri nas doma jih radi hrustamo vsi. Tudi najmlajša, Jerca. Seveda pade kakšen na tla tudi za psičko Lori ;). Okusne hrustljavčke najdete tule. Oziroma jih prodajajo pri najboljšem sosedu.

Mandljevo, lešnikovo moko in indijski trpotec lahko kupite v spletni trgovini Pajs brez obresti.

Špargljeva LCHF pita v pripravi
Špargljeva LCHF pita v pripravi
Špargljeva LCHF pita
Špargljeva LCHF pita
Špargljeva LCHF pita
Hitro smo jo pojedli

Špargljeva lchf pita

Špargljeva LCHF pita

Natisni
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Sestavine

  • ZA TESTO:
  • 50 g hrustljavčkov
  • 60 g mandljeva moka
  • 50 g lešnikova moka
  • 3 jajca
  • 1 žlica indijski trpotec
  • MASA:
  • 100 g pora (lahko uporabite tudi čebulo)
  • 75g +60 g naribanega sira
  • 5 jajc
  • 10 špargljev
  • 250 ABC sirčka
  • 130 ml sladke smetane
  • sol po želji

Navodila

  1. Hrustljavčke zmeljemo v sekljalniku. Jaz sem sicer poskušala to narediti v mlinčku za kavo, pa mi nekako ni lepo uspelo in v prvi rundi je iz dveh paketov hrustljavčkov prišlo ravno za 2 žlici zdrobljenih hrustljavčkov. Tako, da sem potem zmlela kar v navadnem sekljalniku in je prišlo super.
  2. Za testo zmešamo vse sestavine, na koncu dodamo indijski trpotec. Počakamo nekaj minut, da se testo prepoji.
  3. Pekač velikost cca 22 x 25 cm obilno namastimo in enakomerno razporedimo testo po pekaču.
  4. Pečemo cca 12 do 15 minut na 170 stopinj celzija (odvisno od pečice).
  5. Vzamemo iz pečice.

Medtem, ko se testo peče naredimo maso.

  1. Na olju prepražimo por, lahko tudi samo čebulo.
  2. Ko se por ohladi, dodamo sladko smetano, sirček, jajca in solimo po želji.
  3. Na zapečeno testo posujemo malo naribanega sira, preostanek vmešamo v maso.
  4. Maso polijemo po zapečenem testu in po vrhu lepo razporedimo šparglje.
  5. Po špargljih pa potresemo še 60 g naribanega sira.

Pečemo cca 35- 40 minut.

Dober tek.

 

Preberi tudi