Sicer se pri nas za te piškotke ne oziramo na letni čas, saj so tile medenjaki res najboljši in moj sin jih obožuje (pa je zelo zbirčna Meta). Tako, da jih občasno spečemo tudi poleti. Že nakaj let pa jih pečemo vsaj na nekaj dni v decembru, v prazničnem času. Tile na sliki pa so sploh posebni, saj je v njih prav poseben med moje podjetniške kolegice, čebelarke Urške Intihar.
Urška Intihar je prav posebna punca, saj je ena redkih žensk, ki se ukvarja s čebelarstvom. Predvsem za trenutni, predpraznični čas ima na voljo super ponudbo in sicer ponuja različne vrste medu, med z orehi, medeno milo in novoletne okraske iz čebeljega voska. V spodnjem prospektu si lahko ogledate njene izdelke.
Ponudba medenih izdelkov cebelarstva Intihar
Vse sestavine damo v posodo in zmešamo z mešalnikom (s spiralnim nastavkom). Jaz vse sestavine zmešam kar na roke. Masa je kar precej mehka, zato jo je potrebno dati v hladilnik preko noči, da se sestavine prepojijo in strdijo. Ko je masa dovolj trdna (lahko tudi po nekaj urah v hladilniku), si pripravimo pladenj za pečenje in iz posode, v kateri je masa, jemljemo majhne koščke iz katerih oblikujemo kroglice v velikosti lešnika (seveda tudi po želji večje, kar vam je lepše). Pečemo jih v zagreti pečici na 160 stopinj približno 20 minut. Ohlajene medenjake lahko okrasimo s čokolado, royal icingom, sladkorno maso ali marcipanom.Sestavine
Navodila