Glorianna Crochet – Kvačkanje

by Nataša
Torbica za eterična olja Glorianna crochet

Sama zelo rada kvačkam. Niti ne vem kdaj sem se naučila in kdo me je naučil osnove. Ali mami ali stara mama. Obe sta strastni kvačkarici. Kvačkata predvsem prtičke. Po vzorcu. No, jaz ne znam brati vzorcev. Nimam pojma kaj pomeni kakšen znak. Ampak vseeno rada kvačkam. Prosto po Prešernu, bi se reklo. Nakvačkala sem že več sto kapic in šalov. Doma smo res dobro založeni z njimi. Vsi po vrsti. Če me kakšen vzorec zanima, pogledam na youtube. In gledam in norim in preklinjam zraven. Lahko pogledam tisto sekundo posnetka tudi 100x, samo da se naučim. Sama sebi sem fascinantna, da vztrajam. Ker drugače za marsikaj nisem. In ker me kvačkanje zanima, seveda spremljam tudi druge kvačkarice na internetu, predvsem Facebooku in Instagramu. Tako sem tudi spoznala Natašo Mulec, ki izdeluje svoje unikatne in zelo posebne kvačkane izdelke pod imenom Glorianna Crochet.

Natašo sem spoznala preko Facebooka, ko je v eni od skupin iskala blogerko, ki uporablja eterična olja in bi bila pripravljena preizkusiti njeno toaletko za eterična olja. Ker mi je bila toaletka na videz strašno simpatična, sem z veseljem sprejela izziv. Najprej, ko sem prejela toaletko, sem bila precej skeptična ali se bodo eterična olja notri sploh obdržala, ker toaletka nima zadrge. Ampak seveda brez preizkusa pač ne moreš dati feedbacka. Tako sem nabasala toaletko z eteričnimi olji in še roll onom. Sicer mi je Nataša izrecno rekla, da je toaletka namenjena le petim eteričnim oljem, ampak ker moram vedno pretiravat, sem dodala še dva ali 3. Evo, tako izgleda moja toaletka.

Glorianna crochet kvačkana torbica

Glorianna crochet kvačkana torbica

Toaletko sem uporabljala približno 2 meseca in mi niti enkrat ni padla steklenička eteričnega olja ven. Tako, da jaaaa… izrecno sem zadovoljna. In jo nosim vedno s seboj v torbici. In res je lična.

Ampak Nataša ne prodaja samo toaletnih torbic za eterična olja. Njeno ponudbo si lahko ogledate tudi na FB strani Glorianna crochet (klik na ime), ali na njeni spletni strani. Izdeluje tudi torbice, nakupovalne vrečke, podloge za pse in celo obeske. Pa še kaj bi se našlo.

Ženska kvačkana torbica

Ženska kvačkana torbica

 

NJENA ZGODBA

In ker me je seveda tudi zanimalo kako je začela in zakaj, sem jo malo povprašala tudi o tem. Kot mi je zaupala, si je ime Glorianna nadela zato, ker je bilo njeni pokojni babici ime Slava oziroma Slavica. Glorija pa je po naše, slovensko, Slava. In ker se Glorianna sliši bolj glamurozno, bolj povezano z njenim delom, ni bilo vprašanje katero ime bo spremljalo njena unikatna dela.

Pravi, da je med daljšo bolniško na spletu zasledila čudovite košarice iz tako imenovanih špagetov. Po krajšem iskanju na spletu ni našla slovenskega ponudnika le-teh. Ko se je zdravje izboljšala, je naletela na tečaj kvačkanja točno takšnih košaric, kot jih je želela kupiti.  (Vidite, kako ji je bilo to namenjeno? Jaz kar ne morem verjet…) No, in se je odpravila na tečaj. Pred njim je kupila kvačko in tako je na tečaju tudi kvačko prvič držala v rokah. Domov je sicer prišla z izdelkom, ki ni bil popoln, je pa imel obliko. Njej pa je to, da je tako hitro ustvarila izdelek, dalo ogromno motivacije. S pomočjo Youtube posnetkov je nato nastala še torbica. Odziv okolice je bil odličen. Tako se je porodila ideja o blagovni znamki Glorianna Crochet in njena pot se je začela.

Nataša poudarja, da je vse izdelano iz bombažne preje, ki je elastična in pralna. Edini izdelek, ki ni kvačkan ter je v asortimentu Glorianna Crochet, so uhani.

Pripravlja pa tudi posebno kolekcijo izdelkov v kombinaciji z jeansom, umetnim usnjem in ročnimi poslikavami. Na voljo bo v spletni trgovini Glorianna Crochet od februarja 2018 naprej.

V izdelkih združuje staro veščino kvačkanja in modern dizajn. Vsi izdelki so tako praktični kot vizualno privlačni. Kar si pa lahko sami pogledate na njeni strani. Jaz ji lahko samo pritrdim.

Preberi tudi