Zimski kamper (vikend) pobeg na morje – kamp Omišalj

by Nataša
Kamp Omišalj

Nisem ravno pristaš pobegov na morje v zimskem času, ker v vseh letnih časih uživam. In zima se mi zdi primerna le bolj za zimske dogodivščine.

Ampak ta vikend je kazalo na res lepo vreme in odločili smo se, da skočimo z našim predelanim kombijem kar v kamp na morje.

Sicer se ponavadi kampi odprejo tam okoli velikonočnih počitnic, so pa tudi kampi, ki so odprti celo leto. In eden izmed takih kampov je tudi kamp Omišalj.

Kamp Omišalj je na otoku Krk, čisto na začetku otoka. Torej za pot ne porabite veliko časa, kar je super za vikend pobeg na hitro. Sploh, če imate majhne otroke, ki niso ravno navdušeni nad dolgimi vožnjami.

Kamp je dokaj nov, s kar nekaj mobilnimi hiškami (kar je sicer za moje pojme minus, ampak vsi kampi sedaj težijo k temu trendu, tako da nič novega).

V kampu je en del (levi del kampa) namenjen kampiranju predvsem gostom z avtodomi in počitniškimi prikolicami, saj so parcele opremljene z elektriko, vodo in odtokom. Za ta letni čas (in za čas pred poletjem) super. Ne vem pa kako je v najhujši vročini, saj v kampu ni ravno sence. Na parcelah so sicer zasadili veliko dreves, ki pa bodo dala senco šele čez nekaj let. Drugi del kampa pa so seveda mobilne hiške. Sem opazila tudi, da so nekatere hiške prilagojene za invalide oziroma imajo dostop v hiško prilagojen za invalide. Mogoče komu pride ta informacija prav.

Sanitarije so nove, čiste in urejene. Moderne in vključujejo tudi otroške kopalnice in sanitarije za invalide. V ponudbi so tudi privatne kopalnice. Na voljo so tudi pomivalni in pralni stroji. Tuši niso ogrevani, zato smo pri najmlajših dveh tokrat izpustili osnovne higienske potrebe in sta bili umiti le od oči do ust oziroma obratno, ampak tudi to je del #vanlife.

Plaža v kampu je urejena povsem na novo in vključuje osrednji prodnati zaliv s peščenimi deli. V kampu je urejena tudi pasja plaža. Kot sem že zgoraj napisala, sence sicer ni.

Imajo pa v sklopu kampa tudi mini ZOO z različnimi živalmi, zanimivo predvsem za manjše otroke. Ter tudi kar nekaj atraktivnih igral (ki pa spet ne vem kako pridejo prav v najhujši vročini, ker niso ravno v senci).

Pa da ne pozabim – v kampu je tudi bazen, ki seveda v tem času ne obratuje.

Tudi trgovina, ki je sicer v samem kampu, ne deluje v tem letnem času. Tako, da če pridete pozno in bi zjutraj radi jedli sveže žemljice in mleko, boste morali skočiti v sosednje mesto ali pa si vse prinesti s seboj.

Za majhne otroke, in seveda v spomladanskem ter jesenskem letnem času, je kamp Omišalj lušten za obisk. Primeren tudi za vse kolesarske navdušence, saj ima otok Krk skorajda 700 km kolesarskih poti. Mi sicer smo kolesarski navdušenci, samo najmlajša članica še ne ve v kakšno družino se je rodila in se temu trenutno upira, zato smo si privoščili le nekaj več kot 100 m kolesarjenja. Oziroma tamali sta si ga. Mogoče se pa vidimo čez kakšno leto ali dve spet in bomo tudi mi raziskali njihove kolesarske poti skupaj.

Je bilo pa vreme res super in vikend smo super izkoristili. Najmlajši članici sta se naigrali, midva pa sva si lahko privoščila tudi kakšen pogovor več kot doma.

V nedeljo pa smo skočili tudi v mesto Krk, kjer smo si privoščili res najboljši sladoled – aRoma gelato sladoled (BTW, sem danes izvedela, da je le ta sad dveh slovenskih podjetnikov). Priporočam vsem, ki naletite na njihov sladoled, da ga poizkusite. Ne bo vam žal (klub malo višji ceni, trenutno 3,5 evra na ogromno kepico).

Za konec pa še cena našega bivanja – 50 evrov za dve nočitvi.

Preberi tudi – Na Dunaj z avtodomom in Koliko pride teden smučanja v Kronplatzu

Preberi tudi