Noč čarovnic, ideja za diy … za busy mamice

by Nataša
Strasni muffini z nagrobnim napisom za noc carovnic

Bliža se Noč čarovnic, star keltski običaj na večer pred vsemi svetimi. Ta praznik obeležujejo predvsem v zahodnem svetu v noči iz 31. oktobra na 1. november. Mladim in mladim po duši to predstavlja še en večer, poln zabave, nam, mladim mamicam, ki pa imamo raje naspano noč, kot pa prekrokano,pa predvsem veselje, ko z otroci ustvarjamo in pacamo.

In dokler sem imela samo enega otroka, sem za Noč čarovnic okraševala kot nora. Izpustila nisem nič, okrasila sem okna, vrata, stopnice, spekla sem vraga in pol,…ufff…sedaj, ko pa je še malčica tu, pa ni ravno veliko časa…zato je tukaj ena ideja kako na hitro okrasiti muffine ….

Spečete muffine, ki so vam pri srcu…potem pa razvaljate tičino maso, izrežete krogce lahko kar s kozarcem, položite krogce na muffine … nato pa uporabite različne okraske. Jaz sem kupila dva kompleta za okrasitev v trgovini s pripomočki za peko (nože in kostke), pajke pa sem kupila kar plastične v Tediju. Evo, takole je to na koncu izpadlo:

Strasni muffini z nagrobnim napisom za noc carovnic
Muffini s kostkoti in nagrobnim napisom
Ta srhljiv napis je nastal na zeljniku mojega sina
Sinova okrasitev muffina za noc carovnic

Ta okrasek na zadnji fotki je zrasel na glavi mojega sinka – vpliv igric, če mene vprašate ;):

Za okrasitev stanovanja pa lahko uporabite tole idejo:

Strasni pajki na pajkovi mrezi
Pajkova mreza

Kot rečeno, pajke sem kupila v Tediju (so plastični 🙂 ). Mrežo pa sem naredila tako, da sem napihnila balon ter ga ovila z belo volno, ki sem jo predhodno kar fajn namočila v Mekolu. Pustila sem, da se volna suši dan in pol, predrla balon in na mrežo oz. trdo volno nalepila pajke.

Sin pa mi je dal idejo, da to mrežo s pajki namontirava nad vrata tako, da ko bo nekdo vstopil skozi vrata, mreža pade nanjo ali nanj. Wuuuhuuu…komaj čakam…samo še prvo žrtev morava izbrati :).

Preberi tudi