Fotografiranje dojenja s Sanja’s visuals

by Nataša

Debata okoli dojenja poteka že odkar prebiram internet – predvsem glede dojenja v javnosti. Tako kot vsaka tema ima tudi ta dve strani. Eni zagovarjajo dojenje v javnosti oziroma bolje rečeno dojenje kjerkoli in kadarkoli pač otrok hoče. Drugi pa pravijo, da je to zasebna stvar med mamico in otročkom, dojenčkom in naj se otrok doji le tam, kjer ni nikogar drugega.  Sama sem zagovornik dojenja kjerkoli in kadarkoli. Tudi dojim kjerkoli in kadarkoli in me ne zanimajo mnenja ostalih, tudi ne ogledujem si jih, medtem ko dojim. Najbrž se je že kdo našel, ki je zmajeval z glavo ali pa prezirljivo gledal, izkušnje pa imam samo z nasmehi in odobravajočimi pogledi. Ampak to sem jaz. Dojenje v javnosti sem že obdelala v eni izmed prejšnjih zapisov. V tem pa bi rada predstavila fotografije dojenja, ki so neskončno lepe in narejene izpod rok odlične fotografinje Sanie.

S princesko se pripravljava na fotografiranje dojenja

Priprava na fotografiranje dojenja

Odkar sem drugič zanosila, prebiram veliko na temo dojenja in spremljam predvsem FB skupino Dojiva.se ter Wilmo, strokovnjakinjo za dojenje.  In ko nama je po težkih bojih z najmlajšo uspelo polno dojenje (je nedonošenka in sem si do njenega tretjega meseca mleko črpala), sem mojemu možu večkrat zatežila,  naj naju slika, kako se dojiva. Da bi rada imela kakšno lepo slikico dojenja z mojo princesko. Seveda mi je ustregel, ampak na teh slikah ne izgledam ravno top model oziroma daleč od tega (ali se vidijo šlaufki okrog trebuha, ali zadaj – saj veste tiste f…k ročke, ali pa že kaj kar ne morem ravno gledati na sebi) – no, saj sam ve, da nima nekega blaznega smisla za lepo fotografijo (razen selfijev ; ). Tako sem že večkrat brskala za fotografom oziroma fotografinjo, ki bi bila pripravljena fotografirati dojenje.

Očitno me je moja energija poslala ob pravem času na pravo mesto, saj sva s Sanio treščili skupaj v eni izmed skupin na FB, čisto nepričakovano. Iskala je nekoga za fotografirat, jaz pa sem takoj začutila, da je to priložnost, da se mi izpolni dolgo pričakovana želja. Ni bilo potrebno preveč  besed, nobenega kompliciranja ….zmenili sva se na prekrasen oktobrski ponedeljek (za dober začetek tedna), ki je bil po nekaj deževnih dneh spet sončen, v njenem koncu, v Lescah. Malo sem bila nervozna, kako bo vse skupaj potekalo in konec koncev izpadlo, ampak je ta nervoza že po prvih besedah, ki sem jih spregovorila s Sanio, odletela s tistim rahlim vetrom, ki je pihal na ta dan. Natovorjeni s pripomočki sva se odpravili na jaso, obdano na eni strani z gozdom, na drugi pa z gorami. Vreme je bilo perfektno in tudi moja princesa, ki je že kazala prve znake prehlada (ja, vedno se to naredi ob najbolj neprimernem času) se je držala super.

Sania oddaja pomirjujočo in vznemerljivo energijo hkrati, le to čutim še danes, ko se spomnim fotografiranja. Točno ve, kaj hoče, brez kompliciranja, brez nervoze, z ljubeznijo. V kolikor želite fotografije, ki vas bodo spremljale še naprej v življenju in na katere boste pogledali z metuljčki v trebuhu, priporočam Sanio. Sania fotografira poroke, portrete, produkte, družino, domače ljubljenčke in tudi boudoir (ker se bližajo prazniki, je to ideja za sexy darilo, ki ga lahko podarite izbrancu, partnerju, ljubimcu,.. ali pa konec koncev kar sebi :).

 

Preberi tudi