Najlepše zimsko božične sinhronizirane risanke

by Nataša
Naj zimsko božične sinhronizirane risanke

Ker bomo december očitno več ali manj preživeli doma in v stanovanju, sem ta teden iskala zimsko božične sinhronizirane risanke. In ugotovila, da jih poznam zelo malo. Zato sem se lotila raziskovanja in no, na koncu ugotovila, da je izbor vseeno kar pester. Ker vem, da jih vsi ponavadi v tem obdobju iščemo, sem naredila seznam le teh (in da tudi ostanejo zapisane zame, ko jih bom naslednje leto spet iskala).

Sicer lista za sinhronizirane risanke na temo zime oziroma božiča ni dolga, ampak nekaj risank se je kljub vsemu nabralo in priznam, da težko katero od spodaj navedenih izpostavim. Lahko trdim, da so kar vse risanke najlepše..

Na prvo mesto bi vsekakor postavila Ledeno dobo. Se mi zdi nekakšna klasika in uvod v gledanje zimsko božičnih risank. In seveda tudi strašno zabavna. Kateri del pa je najboljši? Priznam, da ne znam oceniti, bi rekla, da kar vsi. Na božično tematiko pa je poseben del – Ledena doba – Mamutski božič.

Druga, ki nama je bila zelo všeč je Jelenček Niko (oba dela). Prijazni jelenček Niko že od nekdaj sanja, da bi spoznal slavnega očeta, ki Božičku pomaga raznašati darila. Prepričan je, da tudi on zna leteti, kot njegov očka, pri čemeru mu pomaga njegov prijatelj leteča veverica. Skupa sej odpravita na pot, na Severni tečaj, poiskati očeta. Pot pa je prepolna dogodivščin. V drugem delu pa Niko dobi bratca, nad katerim ni ravno navdušen in si želi, da bi izginil. Žal se njegova želja uresniči in ponovno se poda na nevarno pot s svojim prijateljem Julijanom, letečo veverico in podlasico Vilmo.

Pet legend je čudovita risanka o Jakcu Mrazu. Jakec Mraz je nagajiv fantič, kis svojo čarobno moč uporablja predvsem za uganjanje zimskih norčij in povzročanje kaosa. Zato je zelo presenečen, da ga legendarni božiček, zobna vila, velikonočni zajec in zaspanček povabijo v svoje vrste varuhov otroških sanj in radosti. Skupaj se morajo zoperstaviti zlobnemu bav-bavu Pitchu, ki želi vse sanje spremeniti v nočne more. Toda Jakec med fantastičnimi pustolovščinami spozna neprijetno resnico o svoji preteklosti.

Božični Shrek (Shrek the Halls) – kratka risanka, ki traja približno pol ure in govori o tem kako Shrek še nikoli ni praznoval Božiča. Prepričan je, da ga tudi to zimo ne bo. Ko pa ugotovi, da se ga Fiona z otročički veseli, se odloči nekaj ukreniti. Zabavna, prisrčna, smešna in seveda s poučnim koncem, risanka. V njej sta uživali obe, tako Jerca (6 in pol let) in Jagoda (3 in pol leta).

Frozen oziroma Ledeno kraljestvo – tisti, ki imamo punčke zagotovo poznamo Elzo in Ano. In seveda Olafa. Oba dela si je z veseljem pogledala Jerca, za Jagodo pa sta žal še malo predolga. Tudi jaz sem si prvič ogledala oba dela in predvsem prvi me je navdušil.

Grinch – uro in pol trajajoča risanka govori o čudaškem Grinchu, ki živi samotarsko življenje v jami blizu mesteca Kdolsko. Družbo mu dela zvesti prijatelj, psiček Maks. Svoje bivališče sta si uredila z izumi in izpopolnjenimi tehničnimi napravami, ki jima lajšajo vsak dan. Grinch se pretežno zadržuje doma, prebivalce Kdolskega vidi le takrat, ko mu zmanjka hrane in mora po nakupih. Vsako leto pa mu prebivalci Kdolskega, Kdoji, dneve pred božičem pokvarijo z vedno večjimi, svetlikajočimi in glasnimi praznovanji. In ker se letos Kdoji odločijo, da bo božič še trikrat večji kot običajno, Grinchu prekipi in se odloči, da bo ukradel božič. Da bo naposled le imel mir in tišino, se odloči, da se bo na predvečer božiča preoblekel v Božička.

Artur Božiček (Arthur Christmas) – risanka dolga uro in 37 minut govori o Božičkovem mlajšem sinu Arthurju: Nekega božičnega večera pozabijo pomočniki Božička dostaviti eno darilo, vendar drobna napaka ne zmoti nikogar, razen Božičkovega mlajšega sina Arthurja. V prepričanju, da noben otrok ne sme ostati brez daril, se skupaj z dedkom Božičkom in letečimi sanmi odpravita na nepozabno božično pustolovščino.

Božičkov vajenec ( L’apprenti Pe`re Noël) – Vsakih 178 let mora Božiček poiskati mladega vajenca in ga izšolati. Kdo bo izbranec, ki bo posvečen v vse Božičkove skrivnosti in spretnosti, s katerimi razveseljuje otroke po svetu? O uri in 20 minut trajajoči risanki si več preberite tule.

Jelenček Rudolf – saj poznate zgodbo o jelenčku z rdečim noskom, ki ga vsi zasmehujejo? Risanka govori o tem kako zasmehovan zaradi svojega rdečega noska pobegne na sever, kjer sreča prijaznega polarnega medveda in majhno košuto ter se še z mnogimi drugimi živalmi poda veselim dogodivščinam naproti.

Čarobna zima v Mumindolu (Moomins and the winter wonderland) je kar dve uri in pol dolga risanka (nam jo še ni uspelo pogledat). Govori pa o mumintrolih, ki raziskujejo pomen božiča.

Palčič (Stick Man) je kratka risanka (malo manj kot pol ure) – nekega dne se odpravi na tek, a ga naključja odnesejo v širni svet. Zgodba govori o njegovi neverjetni pustolovščini, ko se štiri letne čase trudi najti pot domov. Risanka je posneta po slikanici, ki sta jo ustvarila Julia Donaldson in Axel Scheffler.

Zverjašček je tudi sad domišljije Julie Donaldson in Axela Schefflerja, posnet po istoimenski knjigi. Zgodba govori o tem kako mali Zverjašček išče neustrašno miško o kateri mu je pripovedoval očka Zverjasec.

Na You tube pa najdete naslednje, malo starejše, risanke (klikni na ime risanke in se ti odpre YT):

Srečko božični okrasek

Frančkov čarobni božič in Frančkovo božično darilo

Medved Bojan – božič

Božiček in čarobni boben

Stara cestna svetilka (Andersen)

Poštar Snežak

Snežni mož

Bobi in Pika: Sneženi mož

Pat in Mat – Božična torta

Sneženi mož (Andresenova pravljica)

Jelka (Andersen)

No, nekaj zimsko božičnih sinhroniziranih risank pa se je na koncu le nabralo tudi za naše najmlajše.

Ob risankah pa si lahko privoščite tudi kakšne kokice (ali tudi sadje) in sok v TEM luštnem in priročnem setu, ki ga najdete v spletni trgovini Mesto igrač. Do konca decembra lahko na vse igre, igrače in druge izdelke koristite 15% popust s kodo Natasa15.

Priporočam pa tudi skodelico vroče čokolade, najboljši recept za VROČO ČOKOLADO.

Preberi tudi