Pismo zobni miški

by Nataša
Zobna miška

Pred kakim mesecem je Jerca izgubila prvi mlečni zobek. In seveda, ker se mi je zdelo preveč neosebno, da bi ji samo pustila kakšen evro ali eno darilce, se ji napisala tudi pismo.

Mogoče vam pride ideja prav. Jerci pa se je res zdelo fino in je pismo potem kazala vsem, ki so jo hoteli poslušati.

“Draga Jerca,

hvala, ker si mi pustila tako lep zobek za spomin, za mojo kolekcijo.

Sicer ponavadi ne puščam pisem, ampak tale tvoj zobek je res lep.

Vidim, da skrbiš za svoje zobe. Malo takih dobim za svojo kolekcijo.

Le tako naprej.

V zahvalo ti puščam darilo. Upam, da ga boš vesela.

Do naslednjič,

tvoja zobna miška.”

Ker pa sem seveda tudi malo googlala kaj bi ji napisala, pa vam spodaj zapišem še eno idejo:

Draga xxxx.

Slišala sem, da si izgubila svoj mlečni zobek! To je tako velik dogodek, da sem morala priti in te pozdraviti. Kako se počutiš? Ali si srečna, da boš dobila nov, velik zob? Ali pa si morda žalostna, ker nisi več tako majhna, kot si bila prej?

Ne skrbi, saj vem, da si pogumna in da si pripravljena na nov izzive. Kot zobna miška se veselim, da ti lahko pomagam pri tej prelomnici. Vem, da se boš verjetno spraševala, kaj se bo zgodilo z zobom, ki si ga položila pod blazino, zato ti bom povedala nekaj skrivnosti:

  1. Medtem ko spiš, sem prišla in vzela tvoj zobek izpod blazine. Pustila sem ti tudi darilce v zameno za zobek. Ker si pogumna in ker se trudiš dobro skrbeti za svoje zdravje. Nikar ne skrbi, tvoj novi zobek bo kmalu začel rasti na mestu tega, ki je odpadel in takrat boš videla, kako lep in močan bo. Le potrudi se in še naprej skrbi tako lepo za zobe kot do sedaj.
  2. Tvoj zobek bom nesla v svojo hiško in ga tam shranila. Imam že ogromno zobkov, a se vsakega zelo razveselim, ker je vsak otrokov zobek nekaj posebnega in lepega. In prav vse skrbno hranim kot spomin na vas, otročke, ki mi zaupate svoje zobke.
  3. Če želiš, mi lahko napišeš pismo in poveš vse, kar te skrbi ali veseli. Tako boš lažje spala in se zbudila z nasmehom na obrazu. Morda mi lahko celo poveš, kakšen nov zob pričakuješ, in lahko ga bom poiskala za tebe.

Pazite nase in nikar ne pozabi, da ste vsi vi otroci nekaj posebnega in edinstvenega. Hvala, ker si mi zaupala svoj zobek in veselim se naslednjega obiska!

Lep pozdrav, Zobna miška

Preberi tudi – 7 ČUDOVITIH OTROŠKIH KNJIG (ZA STAROST OD 3 DO 8 LET) – PREŽENIMO ZIMO Z BRANJEM

Preberi tudi