NOVOLETNE ZAOBLJUBE!? KR NEKI ALI ….

by Nataša
Zaspana in utrujena na kubik

Zadnje tedne prebiram samo še o novoletnih zaobljubah. Ma, moram priznat, nikoli nisem naredila nobene novoletne zaobljube. Vedno so te zaobljube ali bolje rečeno odločitve prišle na tak način, da sem se imela dovolj. Pa ni bilo važno ali je bilo to Novo leto ali je bil marec ali poletje. Ker se mi ravno ta čas, zimski, ne zdi nekako primeren za spremembe. Rada imam ta letni čas in zato mislim, da je prav prijetno v tem uživati. Uživati tako, da si malo bolj len, da si privoščiš kakšen film več, da več poješ brez slabe vesti …. Ampak  … letos oz zadnje par dni lanskega leta pa sem o teh zaobljubah kar precej premišljevala in prišla do zaključka, da jih moram nujno narediti tudi sama. Pa ne zato, ker je ravno novo leto, ampak ker enostavno tako ne gre več naprej.

Ja, tako je. Zadnji mesec sem popolnoma na tleh. Brez energije, brez idej, brez volje. No, edino volja do hrane mi je še kako ostala. In to res tiste, najbolj “svinjske” hrane, kot je čips, čokolada, piškoti, itd… Kar pa najbrž ne pripomore k boljšemu počutju, kvečjemu slabšemu. Imam občutek, da bi samo spala, ampak spat pa sploh ne grem. Zaspim okoli polnoči ali čez in seveda z večkratnim bujenjem (in včasih tudi večurnim bujenjem skupaj) vstanem tam okoli šestih, pol sedmih. Kar dejansko nanese na noč/dan cca 4 do 5 ur spanca. Včasih imam občutek, da nikoli več ne bom prišla k sebi in da ne bom več začutila tiste prave energije, navala moči in idej, … bleh….

Ugotavljam, da se to ni zgodilo kar iz danes na jutri. V tako stanje najbrž počasi in vztrajno tonem že več kot 2 leti. V teh dveh oziroma skoraj treh letih se je nabralo preveč za moje telo in dušo. O tem kaj se je dogajalo, pišem tu. In zato je čas za novoletne zaobljube. Naj bodo novoletne, ker je ravno ta čas.

Te zaobljube niso nič drugega kot sprememba prehrane, več gibanja, red v vsakdanjem življenju (koliko ga pač dopuščata otroka), postavitev poslovnih ciljev in pozitivne misli. In seveda malo več spanja, če se bo dalo. To zadnje bom morala za začetek postaviti na prvo mesto.

Kako ste pa vi z novoletnimi zaobljubami? Oziroma z zaobljubami nasploh? Vam uspe? In na kakšen način se tega lotite? Kaj vam da motivacijo? Prijatelji, s katerimi ste v istem zosu, branje ali kaj drugega? Vesela bom kakršnegakoli nasveta :).

Upam, da nam leto 2018 prinese vse, kar smo si zadali. In kar si še bomo zadali.

Telovadba te res naredi malo bolj živega

Telovadba te res naredi malo bolj živega

Tole pa je en tak seznam, ki bi ga rada izpolnila – povem decembra (ali pa tudi ne, haha) in katerega bom sproti malo dopolnjevala (zase predvsem):

 1. Izločim iz prehrane sladkarije in dodam veeeeliko zelenjave.
 2. Vsak dan se gibam na svežem zraku vsaj 30 minut in telovadim (vsaj 3x na teden po 1 uro).
 3. Vsaj 1x na teden tečem, vsaj pol ure.
 4. Vsak dan sem za nekaj hvaležna, pa četudi je bil slab dan.
 5. Vsak dan povem svojima otrokoma in možu, da jih imam rada.
 6. Preštem do 10 in diham, preden znorim in se derem nad ta večjim sinom.
 7. Preberem vsaj eno knjigo v 14 dneh.
 8. Vzamem si čas samo za sina vsaj 1x na mesec.
 9. Vzamem si čas za moža in greva na zmenek vsaj 1x na 14 dni.
 10. 1x na mesec spečem nekaj novega …juhej.
 11. Držim se poslovnih ciljev.
 12. Moj vision board se uresničuje.

 

 

Preberi tudi