Jesen je ravno pravi letni čas, da začnemo okušati sadove, ki nam jih je dala narava. In če imate doma domača jabolka, bo tole res ekstra sladica – jabolčna torta, ki ravno prav poteši našo sladkosnednost. Brez sladkorja, z dodanim eritritolom (seveda pa, če ne pazite na vnos sladkorja, zamenjate eritritol z navadnim sladkorjem). Pa še enostavna za naredit.
Sestavine
- Biskvit:
- 4 jajca
- 2 žlici eritritola
- polovica pecilnega praška
- vanilijeva esenca (ali 1 vanili sladkor, če vas ne moti)
- 5 žlic mletih mandljev
- mandljevi lističi (za okrasitev torte)
- Krema 1:
- 600 g jabolk, olupljenih in narezanih
- 1 zavitek vanilijevega pudinga
- 4 žlice eritritola
- Krema 2:
- 500 g sladke smetane
Navodila
Postopek:
1.Jajca ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo trd sneg.
Rumenjake penasto zmešamo z eritritolom, vanilijeve esenco ali vanilijevem sladkorjem.
Mlete mandlje zmešamo s polovico pecilnega praška.
V penasto zmes rumenjakov nežno vmešamo trd sneg iz beljakov ter dodamo mandlje s pecilnim praškom. Vse skupaj premešamo in vlijemo v namaščen pekač (premer 26 cm). Pečemo cca 15 do 20 minut na 180 stopinjah (seveda je odvisno od vaše pečice).
Testo ohladimo.
2. Jabolka olupimo in narežemo ter skuhamo do mehkega. Zmiksamo s paličnim mešalnikom. V gosto zmes mletih jabolk vkuhamo vanilijev puding. Ko se puding zgosti, ga vlijemo na testo. Ohladimo. Najraje v hladilniku.
3. Stepemo sladko smetano in jo premažemo preko vanilijevega pudinga.
4. Po vrhu potresemo narezane lističe mandljev.
DOBER TEK!!