Začenjajo se priprave na božično in novoletno peko

by Nataša

Ker se začenja čas peke in imate nekatere (ali nekateri) že predpriprave me res zanima katere so vaše TOP sladice, piškoti ali torte, ki jih pripravljate in vedno uspejo in so vedno pohvaljeni?

Zelo rada pečem, pa naj bodo to torte, peciva ali piškoti. Rada imam tudi, da so slaščice ne samo dobre, temveč tudi lepe na izgled. Ker jih potem tudi rada pofotkam. Za kar pa seveda potrebuješ čas. Čas, ki ga pa trenutno nimam. Nimam pa tudi kaj odveč časa, da bi brskala po internetu za novimi slaščicami in preizkušala recepte. Zato mi ostane le to, da pečem večinoma tiste preizkušene, tiste, ki so požele največ pohvale. Ampak tistih sem res že naveličana. Danes sem npr. naredila Guinness Brownije. Ufffff, so slastni, ampak nekako nisem čutila prevelikega zadovoljstva, ko sem jih ponovno ponudila. Meh…spet eno in isto. Guinness Brownije delam po receptu, ki ga najdete tu.

Guinness Brownies z veliko čokolade in orehi, božična peka peciva

Guinness Brownies

 

Moje top slaščice, ki jih pripravim velikokrat so: orehova rulada s kislo smetano in banano, mafini z malino in belo čokolado, čokoladni mafini, kavini mini mafini, medenjaki (te pečem, ker so všeč sinu…pa četudi sredi poletja), kakšno pito z borovnicami ali malinami, štrudelj in različne torte z različnimi improviziranimi nadevi … potem se pa že neha. Praline tudi rada naredim, posebej za sina, ki jih potem nese s seboj na trening (da jih po poti nazaj pohrustajo…mogoče pa že po poti tja, ne vem…)  – ampak to ne šteje, ker se ne peče.

Res me zanima kakšne sladice boste pripravili za prihajajoče praznike? Kaj vse boste pekli? In ali imate kakšen res preizkušen recept za pecivo z nadevom ali brez, ki se nareže? Teh receptov mi res manjka. Hvaležna bom za kakšen predlog in recept.

 

 

 

 

 

Preberi tudi