Pop****la bom!!!

by Nataša

Ja, res…popizdila bom!!! To rečem večkrat na dan. In ja, priznam, to ni najbolj sočna kletvica, ki jo izustim vsakodnevno. In ne, zaradi tega se ne počutim nič kaj prostaško. Po pravici povedno se po kletvicah počutim osvobajajoče.

 

Preklinjam, ko sem utrujena, …preklinjam, ko ne gre vse po planu,…preklinjam, ko me najstnik s svojim polžnjim obnašanjem spravi ob živce,…pač preklinjam… Tole se sedaj bere kot da non stop preklinjam. Ma, no…pride res kak dan, najbrž. Ampak niti ni tako hudo.

Uroš me večkrat opomni na moj besednjak in pravi naj malo pazim na jezik (otroci seveda nimajo ravno lepega zgleda, menda), ampak jaz pravim, da je potrebno najprej za svoje zdravje poskrbet.  Ker sem v fazi, ko nimam časa (pa ok, predvsem volje) za šport, zase, za skoraj nič, razen za delo in družinske nujne zadeve. Si pač tako dajem duška.

Vedno po kakem izpadu rečem sinu (hči še ne govori in upam, da njena prva beseda ne bo kletvica … malo heca), da je to grdo in da teh besed seveda ni šans, da kadarkoli uporabi. Za otroke to pač ni. In potem me je nekega dne razsvetlil, da  preklinjanje sploh ni slabo za človeka. Gledal je po televiziji, da je  preklinjaje zelo zdravo. Raziskovalci so dokazali, da ljudje, ki se npr. udarijo in zraven preklinjajo, lažje prenašajo bolečino, kot tisti, ki ne preklinjajo. Poleg tega se pri preklinjanju zmanjša raven kortisola, hormona, ki ga povezujejo z nastankom srčnega infarkta, osteoporoze in debelosti (ok, tu mi očitno preklinjanje ne pomaga).

Uf, sem začutila kar malo olajšanja. Da sin razume, seveda.

Kljub temu, da je to zame super sproščanje, se vseeno strinjam, da ni preveč vzgojno, če starša vsakodnevno uporabljata sočne besede. Tako, da se poskušam vseeno brzdati. In še vedno mi je strašno grdo, če slišim kje v uradnih prostorih ljudi, ki preklinjajo. Neka meja seveda mora biti in seveda moraš vedeti kje uporabljati kakšne besede. Med prijatelji pa smo seveda lahko (in tudi ponavadi smo) bolj domači in tudi ne pazimo na besede. Jaz si s prijateljicami kar dam duška, priznam.

Najbrž mi zaradi tega Miklavž ne bo prinesel nič sladkarij 🙂 … lahko pa VAM jaz prinesem nagrado.

Enemu izmed tistih (moški ali ženska), ki zelo rad preklinja podarila nekaj. Hahaha, malo heca…

Pobarvanke za odrasle

Pobarvanke za odrasle

Torej, deli mojo stran na FB in objavo ter označi pod post na FB 3 prijatelje. S tem sodeluješ v žrebu za super duper pobarvanke.

Podarila bom 2 nagradi. Prva nagrada sta 2 enaki pobarvanki (lahko ju uporabiš zase in za prijatelja ali prijateljico) z naslovom Fuck that shit (swear word coloring book), druga nagrada pa je ena pobarvanka z naslovom Chill the fuck out and color (avtorica Jade Summer).

Malo za stress relief, da ne bo potrebno glasno teh besed izgovarjati … in za Mikavževo darilo, ker ste bili pridni in se lepo obnašali ;).

 

 

 

 

 

 

Preberi tudi