Jamranje in nakup novega domačega ljubljenčka – zlate ribice

by Nataša

Poznate vsi skupino na FB “Jamranje”?
No, če ne…vam jaz povem, da je včasih prav zabavno prebirat poste in ne morete verjet, tudi hudo poučno … in z vami delim tole objavo avtorja … in ker je ravno predpraznični čas in ljudje na veliko kupujejo darila…IN predvidevam, da se bo tudi kdo našel, ki bi svojemu otročku (ali komu drugemu) kupil kakšno živalco…si nisem mogla kaj, da ne bi delila z vami te zgodbe, ki jo je objavil član skupine Jamranje Aleš Kurnik …mogoče si pa kdo premisli …in bravo za tak post !! Zabaven, a hkrati ti da za mislit .  Malo, da se nasmejete na glas in malo, da na potiho razmislite ali ste kdaj podobni opisanim strankam v trgovini za male živali.

“Ok, rad mam svoj šiht… mislim, ni glih sanjska služba, ampak nekak sn si tukaj najbližje tistemu kaj bi rad delal (nisn ziher kaj sploh dejansko to je)
Ljudje mi ga zavidajo, punce me občudujejo, lahko se igram s svašta zanimivimi bitji, cartam zmaje, borim se z podivjanimi zajčki in hrčki, žgečkam ribe, pomagam ljudem gradit gradove v oblakih za svoje ljubljenčke. Tipičen prodajalec v trgovini za male živali pač…
Ampak, cele dneve se trudim, da bi čimbolj ugodil strankam, šefom, stres, ker ne morem zrihtat vsega, pa si iz riti potegnit top seler mačjega peska, ki ga ni v skladišču že mesec dni, al pa hrane za želve za katero me folk gnjavi dvakrat na smeno…. in medtem, ko narod trumoma vdira not v trgovino “samo malo pogledat”, jaz obupujem nad compom, ki se v največji gužvi odloči, da je cajt za hardcore pornografsko sceno z mano in blagajniškim programom v glavnih vlogah, medtem ko se vsak 3 obiskovalec odloči da je čas, da izkaže svoje glasbene talente in priredi koncert (včasih solistični, so pa tud bendi) z faking piskajočimi igračkami za pse (itak da je treba sprobat da veš kaj kupuješ, ampak daj no… 70x na eni igrački, ki veš da je ne boš vzel?)
Dneve ti polepšajo simpatične in prijazne stranke, s katerimi se lahko dejansko kaj zmeniš in cenijo tvoj trud in prijaznost, katero ti tudi vračajo… po drugi strani pa glupi folk, ki pride po ribice za svoj čeber… “Dober dan, mi smo prišli po ribice za naš akvarij.” “Čudovito, kak vlki akvarij imate? Kakšne ribe že imate not?” “Ja 60L (54v bistvu), pa neke take svetlo temne ribe mam not, z ravnimi pikami , pa plavut jim iz riti raste, nekaj takega kot tote tu (kaže na 3 čist različne ribe pa na zajca). Lahko damo tote poleg?” “Ja če hočeš priredit gladiatorske igre v akvariju, idiot!”
Zlate ribice so postale moja nočna mora! Kak čujem da jo nekdo omeni, se mi postavijo kocine pokonci in že oprezam za najbolj smrtonosnim predmetom na bližnji polici (hmm, tota škatla hrane za ptiče ima zanimiv oster rob….). V času, ko vsak nosi znanje celega sveta v žepu, bi folk tlačo zlate ribe v tegle, ki so manjši od njihove odrasle velikosti! In folk bi se še glede tega prepiral z mano! “Ja se smo jih že meli pa so nam poginle” “no šit dr house! Zlata riba rabi najmanj 80l vode, ti si jo pa namakala v 5ih!” “Pa se so nam živele celih 5let, to je ful dolgo za ribo” “Gospod, zlata riba živi normalno čez 30let, ti boš pa srečn če boš včakal odhod od tukaj!”
Kaj lahko prosim nekdo prepove takemu folku prosto gibanje v javnosti?
Pardon, ker sn se razpisal, ampak mogo sn dat to malo iz sebe….”

Preberi tudi