Vikend pustolovščina na Rogli – Gostišče Smogavc

by Nataša
Gostišče Smogavc v jasni noči

Še čisto malo in zimske počitnice bodo tu. Še vedno čakamo na sneg in še vedno upamo, da ga bo letos sploh še kaj zapadlo. Mi smo imeli v decembru že drugič srečo z novozapadlim snegom in tokrat smo ga doživeli v osrčju Pohorskih gozdov, na Rogli.

Lansko leto smo Roglo obiskali kar nekajkrat, predvsem za vikend, saj je naša Jerca zelo navdušena borderka in na Rogli je proga idelana za male borderje in smučarje. Vsaj tako prvi Uroš, ki je učitelj smučanja in bordanja in mu v tem popolnoma zaupam.

Tokrat pa smo se odločili za obisk Rogle kar za 2 dni. Za svoje bivanje smo si izbrali Gostilno Smogavc.

Gostilno Smogavc smo izbrali ravno zato, ker smo se lansko leto večkrat tu tudi ustavili za pozno kosilo po bordanju. In nikoli nismo bili razočarani. Ne s hrano, ne s postrežbo. Odlična, okusna, domača hrana ter prijazno, domače osebje.

Na njihovi strani najdete zapisano: “Cenimo lokalne produkte in kuhamo z ljubeznijo. Uživajte v neokrnjeni naravi in se pri nas počutite kot doma. Dobrodošli v osrčju pohorskih gozdov. Pustite se razvajati s čudovito kulinariko, udobno namestitvijo in kančkom wellnessa in verjemite – pri nas bo vsakdo našel kaj zase.”

In mislim, da lahko z gotovostjo povem, da je temu res tako.

Kot 5 članska družina smo bili zelo zadovoljni z namestitvijo v družinski sobi, ki je imela ločen bivalno dnevni prostor s spalnim prostorom. Zajtrki so samopostrežni z dovolj izbire, da sta se zadovoljila oba, Jaka in Jerca, ki sta precej izbirčna.

Gostišče Smogavc ima na voljo tudi posebno sobo v kleti, v kateri lahko igrate namizni tenis, namizni nogomet ali druge namizne igre. Kar nam je prišlo še posebaj prav prvi dan, ko nam vreme ni bilo ravno naklonjeno, saj je na vrhu Rogle strašno pihalo in z dvema malima otrokoma ni prišlo v poštev, da smo dolgo na smučišču.

Karte za bordanje smo kupili kar v samem gostišču, kjer jih lahko kupite s popustom.

Najbolj pa naju je z Urošem fasiniral njihov welness oziroma savna, ki je ločane od gostišča. Nekaj korakov stran je mala brunarica, v kateri si lahko v dvoje privoščite savnanje ter se v miru odpočijete v počivalnem prostoru. Brunarica je narejena iz pohorskega lesa okoliških gozdov. In ker je brunarica s savno čisto blizu samega gostišča, lahko malo večje otroke pustite v sobi in si s seboj nesete baby phone ali pa le telefon, za vsak slučaj.

Počivanje po burnem dnevu na zasneženi Rogli
Počivanje po burnem dnevu na zasneženi Rogli
Družinska soba
Družinska soba
Gostilna Smogavc
Gostilna Smogavc
Na vhodu vas pričaka prijazna in sladka dobrodošlica
Na vhodu vas pričaka prijazna in sladka dobrodošlica
Počivalni del v brunarici, kjer je savna
Počivalni del v brunarici, kjer je savna
Na turizmu na kmetiji Smogavc pa imajo tudi 3 apartmaje
Na turizmu na kmetiji Smogavc pa imajo tudi 3 apartmaje
Spodnji prostori so namenjeni druženju
Spodnji prostori so namenjeni druženju
Kraljevski zajtrk
Kraljevski zajtrk
Na Rogli je vedno lepo
Na Rogli je vedno lepo

Kaj vse pa lahko doživite v času bivanja v samem gostišču, pa si lahko preberite tu (klik).

Mi smo si izbrali Gostišče Smogavc v zimskem času, pa vendar smo doživeli enega najlepših toplih sončnih zahodov. V toplejših dneh pa mora biti to idealna lokacija tudi za kolesarke dogodivščine. Ali pa le za umirjene sprehode v neokrnjeni naravi.

Za nas je bilo bivanje v tem času res pustolovsko, saj smo ravno takrat doživeli enega najbolj mrzlih dni in pravi snežni vihar na vrhu Rogle.

 

Preberi tudi