Vas mika prenova (ali osvežitev) stanovanja?

by Nataša
Opremisidom.si preproga

Ker se je naša družina pred dvema letoma nepričakovano povečala za še eno članico, prostora v stanovanju pa nimamo za tri otroške sobe, sva z Urošem že takrat začela mrzlično iskati rešitve za povečanje oziroma preureditev stanovanja.

No, “mrzlično” sem začela jaz iskati rešitve oziroma razmišljati o preureditvi stanovanja, mojemu dragemu možu se seveda kot ponavadi ni mudilo nikamor.

Sicer sva z Urošem že od začetka moje zadnje nosečnosti razglabljala kako bi preuredila stanovanje, da bi pridobila prostor in bi lahko imel vsak od otrok svojo sobo ali vsaj svoj del sobe. Pa nekako nisva našla rešitve. Vsaj finančno ugodne ne.

Meni ni dišala kakšna večja investicija, saj sem si že nekaj časa želela preureditve in osvežitve kuhinje, dnevne sobe in spalnice. Želela sem popestriti omenjene prostore s kakšnimi novimi kosi pohištva, predelati in prebarvati obstoječe kose, zamenjati dodatke v prostorih, …

Mislim, da ni ženske, ki ne bi brskala za novimi dodatki za opremo stanovanja in kosi pohištva po ineternetu. Internet ponuja noro veliko idej glede prenove, obnove oziroma adaptacije stanovanja ter poživitve z lepimi dodatki, da me moje večerno brskanje za zanimivimi kosi velikokrat stane kar nekaj ur spanja. Med mojimi najljubšimi stranmi je tudi spletna trgovina Opremisidom.si. Ja, nekajkrat na teden jo prebrskam, da ne bi slučajno zamudila kakšnega lepega kosa. Če jo še ne poznate in ste na lovu za pohištvom, svetili, preprogami, dodatki, …. nujno skočite na njihovo spletno stran. Toliko noro lepega in izbranega pohištva, dodatkov in različnih preprog in tepihov na enem mestu težko najdete.

No, moje želje po osvežitvi stanovanja so seveda padle v vodo, ker sva se odločila, da vseeno povečamo stanovanje za dve sobi. S tem pa so seveda povezane finance in tiste ne nujne stvari potem vedno pridejo na koncu. Če pridejo. In tako je tudi pri nas.

Ampak verjamem, da če je želja dovolj velika, postaviš trdne namere in usmeriš v svoje namere dovolj energije, pridejo na vrsto tudi te. Sama sem si postavila kar nekaj namer za to leto in med temi je bila tudi ta, da bo naša dnevna soba zaživela v lepši luči z novim tepihom. In to vijoličnim. Ki se bo krasno ujemal z rumenim foteljem ali kavčem. In ja, kljub temu, da nas čakajo dejansko še tri sobe za na novo opremit (dve otroški pod nujno in ena dnevna s pisarniškim in foto kotičkom) – kot pravijo dream big or go home ;).

Pri tem mi je pomagal Tilen, lastnik trgovine Opremisidom.si, ki tudi sam v prostem času piše blog v angleškem jeziku in kjer najdete zanimive nasvete o notranjem in zunanjem oblikovanju – (če bereš tole, te sigurno zanima tale članek: What are 7 Principles Of Interior Design? Base of each Design) ter o različnih materialih in pohištvu.

Tilen pravi, da gresta vijolična in rumena odlično skupaj! Kaj pa ti misliš o mojem izboru?

Kako nam gre pa prenova kopalnice, opremljanja otroških sob ter dnevnega prostora pa #staytuned.

Preberi tudi