Trgovina Židana marela v Kranjski Gori

by Nataša
V trgovini Židana marela najdete tudi izdelke Stanke Vukelić

Rada imam vse, kar je malo posebno, živo, pisano in predvsem drugačno. Pa to že od kar pomnim. Vem, da sta mi mama in brat v srednji šoli večkrat rekla, da to samo zato, ker želim izstopati. In da ko mi je mami vrgla ene res super kulske hlače v smeti, sem šla v smetnjak in sem jih ven potegnila. In to ne enkrat. Mogoče res rada izstopam, mogoče imam pa le rada malo drugačne stvari. Ne vem in se v to niti ne poglabljam. Pač taka sem. Še vedno.

Tako mi tudi vedno pade v oči tisto, kar je nekaj posebnega, živega, pisanega in lepega (zame, seveda). In po sprehodu v Kranjski gori, kamor smo začeli zadnje čase zahajati, mi je najprej padla v oči prekrasna trgovinica z unikatnimi izdelki sredi Kranjske Gore, Trgovina Židana marela.

Kot pravi lastnica trgovine Tanao Židan, jo je izguba službe prisilila, da je uresničila svoje dolgoletne sanje. Trgovinica z unikatnimi izdelki je bila plod njenega in moževega sanjarjena že kar nekaj časa.

V trgovinici se poleg domačih piškotov, marmelad in čajev, ki jih pripravljata Tanja in njen mož Žiga z družinsko pomočjo, dobi tudi druge, izključno slovenske izdelke, kot so domač sir, namazi, med, krhlji, čokolade, vina, različna olja, žganja in Piranska sol.

Poleg tega najdete v trgovinici tudi art izdelke, od ilustracij, igrač, unikatnih torb ter tekstilnih in volnenih izdelkov, do nakita, copatov, skodelic in ročno izdelanega mila. Vse je delo slovenskih ustvarjalcev, obrtnikov in kmetov.

Koncept prodajalne Židana marela je ponuditi butične artikle, ki so nastali izpod rok slovenskih obrtnikov, oblikovalcev in različnih umetnikov, ki se zavzemajo za ohranjanje slovenske tradicije.

Tanja pravi, da se vam bo v trgovinici za trenutek ustavil čas in vas popeljal v svet pravljic in čas otroštva. Znala bo predramiti vaše čute, prebuditi radostna čustva in raznežiti dušo. Prav posebno mesto sta z možem namenila obujanju izročila preteklosti, čarobnosti starih zgodb in njihovih junakov.

In moram se strinjati z njo. Najprej sem trgovinico občudovala le od zunaj. Ker sem vedela, da če vstopim, ne vem če bom lahko kaj hitro izstopila. Ko pa sem se opogumila …. pa …. res …v njej bi lahko preživela ure in ure. Gledala in občudovala vse izdelke, vsakega posebaj in vse skupaj. In seveda, ker te vse tako prevzame, se ne moreš odločiti kaj bi kupil. Najraje vse.

Ko pa rečeš še nekaj besed s prijazno in simpatično Tanjo, tudi mamico dveh majhnih otrok, postaneš kar malo zaljubljen. Ampak ok, to sem jaz. Preveč čustvena.

Izdelki ustvarjalke Broškolini fini
Inspirational art by Stanka Vukelić
Inspirational art by Stanka Vukelić
Inspirational art by Stanka Vukelić
Uhani ustvarjalke Brlogarke
Uhani ustvarjalke Brlogarke
Izdelki iz filca ustvarjalke Ursanina

V trgovinici lahko med drugim najdete izdelke Lady art talk – Inspirational art by Stanka Vukelić (Stanko in njeno delo res obožujem, morate si pogledati njene izdelke na FB ali na Etsyju…nujno!), Broškolini fini (kjut broškice, takih še niste videli), Nelipot izdelke, Ursanina izdelke iz filca, kvačkane torbice in toaletke od Glorianne Crochet, kvačkane kapice Pikiriki in mnogo mnogo drugih unikatnih izdelkov.

Ko boste želeli obdariti sebe ali vaše bližnje z nečim lepim, okusnim, dišečim, mehkim, toplim in čisto posebnim, zavijte v čarobno trgovinico Židana marela v Kranjski Gori. Iz srca priporočam.

 

 

Preberi tudi