Pismo sebi, mladi mamici – uokvirjaj spomine

by Nataša
Printee okvirji polepšajo že tako lepe spomine

Res je, da radi rečemo, da če pogledamo nazaj, da ne bi nič spremenili. Da je prav tako, kot je bilo in da je prav tako, kot je. Saj sicer ne bi bili na mestu kot smo sedaj. Pa vendar? Je to res?

Zadnje čase sem v enem čudnem obdobju, ko se ne počutim ravno na višku svoje moči. Veliko premišljujem, se držim malo bolj stran od družbenih medijev, opazujem svoje otroke, najin odnos, se vračam v preteklost,… Zavedam se, da stanje na mestu ni nikoli najboljša odločitev za človeka, ki se ne počuti ravno na vrhuncu svojega življenja. In prav tako se zavedam, da resnično ne bi bila tu, kjer sem, s čudovitim partnerjem in tremi ljubečimi otroci, če ne bi doživela vsega, kar sem do sedaj. Pa vendar čutim, da moram. Moram si napisati pismo, ki mi bo pustilo, da se ne oziram več nazaj in grem samo še z optimizmom naprej.

Tako je. Odločila sem se, da si napišem pismo, mogoče mi pa to pomaga predelati nekatere zamere, razočaranja, težke trenutke in napačne odločitve.

Draga Nataša,

postala si mamica čudovitemu fantku. Počutiš se, kot da ne veš kako ravnati z njim. Ne veš kaj početi z njim. Vendar to samo misliš, globoko v sebi veš. Zadihaj, predihaj. Vzemi svojega dišečega dojenčka v naročje, pozabi na umazano in nastavljeno stanovanje in se crkljaj v postelji z njim do onemoglosti. Vsak trenutek, ko odpre oči, mu povej, kako neizmerno rada ga imaš.

Ne trudi se biti tako popolna. Ni ti potrebno kuhati večerje. Tisti mesec ali dva boste že preživeli s testeninami in naročenimi pizzami. Zaprosi mamo ali prijateljico, da ti skuha kaj za v skrinjo. Verjemi, da ti ne bo rekla ne.

Pa kaj, če si nisi umila las že 10 dni? Tvojemu dojenčku ni mar. Rad je samo v tvoji bližini.

Sprejmi pomoč. V kakršnikoli obliki. Nič ni narobe tudi, če sama prosiš zanjo. Pa četudi zato, da imaš samo nekaj malo časa zase.

Uživaj v trenutkih in ne planiraj vsakega momenta vnaprej. Vem, da še ne veš točno, ampak življenje z majhnimi otroki je nepredvidljivo. Težko si splaniraš z njimi polovico dneva vnaprej, kaj šele teden ali dva. Zato ti še enkrat polagam na srce – uživaj v trenutkih.

Ko bo tvoj otrok zaspal, ne pospravljaj stanovanja in ne peri perila. Vem, težko je, ampak starejša ti ti bo hvaležna. Da si znala poskrbeti zase. Skuhaj si čaj ali kavo, usedi se na kavč, prelistaj revijo ali pa poglej vsaj del tvoje najljubše nadaljevanke.

Ne brskaj po internetu in ne zapravljaj energije za stvari, ki te spravljajo v žalost, jezo ali celo bes. Vsak ima pravico do svojega mišljenja. Tvoj čas trenutno pa posveti otročku. In ne brskaj za stvarmi, ki jih imajo drugi. Verjemi, življenje je prekratko, da bi razmišljala o stvareh, ki jih nimaš, ko pa imaš vendar pred sabo cel tvoj svet.

Postala si mamica, sedaj misliš, da je tvoj otrok na prvem mestu. Seveda je. Vendar takoj za tabo. Še vedno si na prvem mestu ti. In utrujena, kronično neprespana, preveč zahtevna do sebe, … ne pomagaš svojemu otroku. Zato sprejmi vso pomoč, ki ti je ponujena, vpreži v skupno življenje novopečenega očka in poskrbi zase. Potopi se v toplo kopel, pojdi sama na sprehod, privošči si tisto čokoladno torto v miru, …

Sedaj si že nekaj časa mamica …

Ne skrbi, dobro ti gre. Nihče ni popoln in verjemi, da vsi delamo napake, pa se naj še tako trudimo. Zato nikar ne glej preveč nazaj, pomembno je življenje, ki ga živiš v tem trenutku.

Nikoli in nikdar pa ne pozabi ovenkovečiti lepih trenutkov s fotografijo. Otroci tako hitro rastejo. Potrudi se in daj fotografije razviti, po možnosti še uokviriti, da vas bodo spomnile kakšne lepe trenutke ste do sedaj preživeli z družino in kakšno bogastvo imaš.

Tvoja malo starejša in malo modrejša ti, Nataša.

opomba**

Zato sem jaz, malo starejša in malo modrejša Nataša, vedno in povsod na preži za svojimi otroki in jih fotografiram (seveda je to tudi odvisno od njihove pripravljenosti za fotkanje in seveda se držim meje dobrega okusa, da sem še vedno prisotna v trenutkih z njimi).

In zdaj, v tem trenutku sem izredno vesela, da sem dobila to čast, da sem med prvimi, ki smo prejeli najlepše uokvirjene fotografije podjetja Printeeapp. To je res popolnoma nov izdelek podjetja, ki vam omogoča, da naročite fotografije že lepo uokvirjene in ne samo razvite. Okvirji so ročno izdelani, slovenskega porekla iz prvovrstnega lesa. Za pritrjevanje ne potrebujete kladiva in žebljev (za kar bo predvsem moj dragi Uroš vesel), ampak jih preprosto in elegantno pritrdite s pomočjo samolepilne etikete. Fotografije so jasne in ločljive, kar lahko vidite na mojih fotografijah tukaj. Na voljo je brezplačna dostava. Minimalno naročilo je 3x Framee (3x okvirji) za že od 54,90 evrov (vsak dodaten Framee znaša 9,90 evra).

Mislim, da mi bo še starejša Nataša zelo hvaležna. In konec koncev tudi otroci, ko malo zrastejo.

P.S. Vam pa sporočam, da trenutno poteka akcija in sicer lahko s kodo PRINTEENOVOST dobiš en okvir gratis (ob naročilu 4-ih okvirjev prejmeš enega zastonj), torej 3+1 gratis akcijo.

Preberi tudi