Masaža – 5 razlogov zakaj si jo moraš privoščiti

by Nataša
Masaža - 5 razlogov, da si jo mareš privoščiti

Masaža je starodavna praksa, ki obstaja že tisočletja in se uporablja kot eden od načinov kako okrepiti zdravje in dobro počutje. V današnjem hitrem tempu sta stres in napetost postala del našega vsakdana, zaradi česar je masaža vse bolj priljubljena pri tistih, ki se zavedajo, da si z masažo izboljšajo svoje splošno zdravje in dobro počutje.

Sicer pa je že Hipokrat, stari grški filozof in zdravnik iz 5. stoletja pred našim štetjem, priporočal masažo. Trdil je, da lahko z masažo poveže vez, ki je prerahla, in zrahlja vez, ki je pretrda.

S tem člankom – 5 razlogov zakaj si jo morate privoščiti – vas želim prepričati, da si jo privoščite vsaj enkrat na mesec

Dokazano je, da ima masaža številne koristi za zdravje, vključno z zmanjšanjem stresa, lajšanjem mišične napetosti, izboljšanjem cirkulacije in krepitvijo imunskega sistema.

Kaj pomeni masaža meni osebno? Predvsem umiritev in sprostitev. Sama hodim v Center Aloe Vera v Ljubljani. Všeč mi je, ker je to družinsko podjetje, kjer se ti res v popolnosti posvetijo. Njihova prijaznost in domačnost me vedno znova preseneti in prepriča, da se vedno znova vračam.

Zanimivo pa je, da so edini v Sloveniji, ki pri njihovih storitvah uporabljajo sveže liste Aloe vere. Pred samo masažo zmeljejo sveže liste aloe vere z oljem, to mešanico malo pogrejejo in te z njo več kot odlično zmasirajo. Prednost je v tem, da ta mešanica – gel ne oksidira in ne izgubi hranilnih snovi.

Sama sem se masaže kar nekaj časa branila, misel na to, da bi se me dotikal nekdo, ki ga ne poznam, mi ni bila ravno ljuba. Ampak po prvem obisku so me prepričali v nasprotno. V času masaže res pozabiš na vse. No, seveda odvisno kakšno masažo si izbereš. V Centru Aloe Vera nudijo kar 11 različnih vrst masaž, od filipinske, tajske, havajske, športne, klasične, masaže za nosečnice, … seveda pa se lahko dogovoriš tudi za mešanico masaže. Odvisno od tvojih težav in konec koncev želja.

Sicer pa tudi na splošno velja, da je prednost masaže sposobnost zmanjševanja stresa. Ko smo pod stresom, naše telo sprošča hormon, imenovan kortizol, ki lahko povzroči povečano tesnobo, glavobole zaradi napetosti in bolečine v mišicah. Dokazano je, da masaža znižuje raven kortizola v telesu, pomaga umiriti um in spodbuja občutek sprostitve.

Poleg zmanjševanja stresa masaža pomaga tudi pri sproščanju mišične napetosti. To je še posebej koristno za tiste, ki trpijo zaradi kroničnih bolečin, saj lahko masaža pomaga ublažiti togost in bolečino v mišicah. Masaža lahko pripomore tudi k večji prožnosti in obsegu gibanja, zato je idealna izbira za športnike in ljudi, ki se ukvarjajo s telesno aktivnostjo.

Masaža izboljša sposobnost cirkulacije. Pomaga povečati pretok krvi in ​​kisika v mišicah, kar lahko pomaga zmanjšati vnetje in spodbuja hitrejše celjenje. Izboljšana cirkulacija lahko pomaga tudi pri izpiranju toksinov iz telesa, zaradi česar se počutite osveženi in pomlajeni.

Masaža izboljšuje prebavo. Ja, tudi to. Masaža je koristna za našo prebavo in njena glavna korist na prebavni sistem je način kako stimulira pretok hrane skozi prebavni trakt. Z masažnimi gibi lahko pomagamo spraviti čim hitreje hrano skozi črevesje. 

In nazadnje, masaža dokazano krepi imunski sistem. Z zmanjševanjem stresa in napetosti lahko masaža pomaga uravnavati imunski sistem, s čimer se telo lažje bori proti okužbam in boleznim.

Skratka, masaža je preprost in učinkovit način za izboljšanje splošnega zdravja in dobrega počutja. Ne glede na to, ali iščete olajšanje od stresa, mišične napetosti ali se želite samo počutiti osveženi in pomlajeni, vam masaža lahko pomaga doseči vaše cilje glede zdravja in dobrega počutja.

Torej, zakaj si ne bi še ta teden privoščila sproščujočo masažo in začela svojo pot do boljšega zdravja?

Jaz navijam za obisk Aloe Vera centra – garantiram ti, da ti ne bo žal.

Preberi tudi – 7 nasvetov kako poskrbeti zase.

Preberi tudi