Ja, vse kar si želim za Valentinovo je …

by Nataša
Valentinovo samo zame

… mir in počitek. Ja, točno tako. Dragi moj možek, sicer vem, da ti je šecko jedno za Valentinovo, ampak letos bi mi lahko prvič odkar sva skupaj, dal darilo, ki si ga res želim in zaslužim.

Takole ti bom povedala …

Brez ovinkarjenja in brez skrivalnic. Želim si, da se dobiva v spalnici. Pridi v spalnico, no. Pridi sam.

In ko me boš videl v postelji, pridi čisto k meni. Nasloni svoje lice k mojemu. Tako, da boš začutil mojo sapo na svojih licih.

Potem pa želim, … res želim … da mi nežno in tiho zašepetaš v uho … kaj vse mi boš delal.

Naj zveni nekako takole:

Ljubica, zdajle bom dal dovolj naglas nežno glasbo, ki bo preglasila naše kričanje in vpitje. Odšel bom iz spalnice in zaprl vrata. Pojdi nazaj spat in se končno naspi v miru. Otrokom bom v miru pripravil zajtrk, sam bom poiskal njihova oblačila, Jerci počesal lase in ji naredil frizuro.

Jaz pa bom spala toliko časa, dokler se sama od sebe ne zbudim. Dokler se samo telo ne odloči, da ima dovolj in da grem lahko z nasmeškom na ustnicah iz spalnice. Upam samo, da bo to tudi danes. Ne šele jutri. Kajti spala nisem že nekaj let normalno in zna se zgoditi, da bi telo rabilo tudi toliko časa, da pride k sebi ;). Malo heca. No, ampak ja, spala bom, dokler se sama od sebe ne zbudim.

Slišal boš, kako sem se zbudila in napisal mi boš najlepše in najbolj sexy sporočilo: Ko boš končala z jutranjim poležavanjem in ko boš v miru pregledala ves Instagram, Facebook, prebrala vse  trič trače (ki, vem, da jih nisi že nekaj let),… potem želim, da odvržeš vsa oblačila iz sebe, se pretegneš in si rečeš: Madonca, kako super se počutim! Mirno in brez motenj odkorakaj v kopalnico in si privošči doooolg, vroč tuš!

Uživala bom pod vročim tušem. Dooolgo in neprekinjeno. Brez trkanja na vrata kopalnice in brez vstopanja ostalih članov v kopalnico. Mogoče si bom privoščila kakšen podkast (saj veš, tiste, ki jih ti rad poslušaš) ali pa bom le uživala v tišini. Nikamor se mi ne bo mudilo. Ne bo mi treba stopiti izpod tuša, da bi komu ven iz omare vzela majico, ki jo ne najde ali pa mu poiskala ustvarjalni pripomoček, ki ga tisti trenutek tako nujno rabi. Ker … ker se boš zares potrudil in končno enkrat vedel, kje se te stvari nahajajo.

Ko se bom mirno sprehodila do kuhinje, vsa sveža, umita in spočita, boš naredil dve stvari brez, da bi te karkoli prosila.

Rekel mi boš:

Naredil sem seznam za kosila in večerje za cel teden in dal kuhati že govejo juho, da jo bomo imeli za čez teden.

Sedaj pa povej, kaj si želiš danes početi? Lahko izbereš karkoli in z veseljem bom sodeloval, če bo potrebno, tudi pripravil. In prav tako bom pripravil otroke za karkoli (tudi za izlet ali samo za na sprehod). Sam, brez tvoje pomoči.

Zazehala bom. In potem bom rekla nekaj v tem smislu:”Ah, grem sedaj gledati Chichago PD, rada bi pogledala celo zadnjo sezono v postelji.”

Ti pa mi boš odgovoril:”Super. Jaz pa bom vzel otroke s seboj v trgovino, da bomo nakupili vse sestavine za cel teden za obroke. Uživaj, ljubica Rad te imam!”

Ja, in jaz bom uživala. SAMA. Mogoče bom gledala serijo, mogoče bom brala. Mogoče bom samo sanjala. In ležala. Pa kaj? končno bom sama s seboj, ker ta trenutek res potrebujem.

Ja, premišljevala sem, kaj res potrebujem trenutno. In ugotovila sem, da mir, tišino in samo sebe. Naj bom sama sebi Valentinček to leto. Zakaj pa ne? Mislim, da bom po vseh teh letih, ko sem samo mama še najbolj uživala tokrat. Seveda uživam v materinstvu, ne me narobe razumeti, ampak v vseh teh letih sem dala sebe, sebe kot žensko, sebe kot JAZ, malo na stran.

Materinstvo te na trenutke dvigne nad oblake in napolni z neverjetno energijo, a po drugi strani ti to energijo hitro vzame in te zabije tja dol v središče zemlje. In vse to zna biti še kako hudičevo kaotično.

Zato rabim pavzo … ja, pavzo od menjevanja plenic, od pranja cot, skrbi kaj bo kdaj jedel, kaj bo jedel, kaj nam manjka v hladilniku, kaj nam manjka v kopalnici, kdo je katero cunjo prerasel, umazal, uničil, … ali imajo vsi copate (BTW, trenutno nisem prepričana, da ima moj najstnik sploh copate v šoli, kaj šele v celem stanju). Pavzo od datumov pregledov za Jerco. Pavzo od nenehnega pričakovanja “D” operacije. Pavzo od prepirov z najstnikom glede šolskih obveznosti. Pavzo od popoldanskega in večernega kričanja, prepirov, kričanja, … uspavanja. Pavzo od … še sama ne vem od česa. Pač pavzo. Mir. Tišino. Relax.

Seveda ta pavza nikakor ne bo predolga. Ker enostavno me, mame, ne zmoremo dolgo brez vsega tega kaosa, ki nam ga prinaša materinstvo. In seveda vrez tebe tudi ne morem dolgo (no, kakor kdaj).

In zato bomo dan zaključili z družinskim sprehodom. In crkljanjem vseh nas petih v eni postelji.

Mogoče pa zaključiva dan tako, kot sva ga začela. V postelji. Z licem ob licu. S šepetanjem na uho …..

 

Povzeto po mother.ly.

 

 

Preberi tudi