Kraljične nosijo krono tudi na čeladi – preizkusili smo EGG helmets čelado

by Nataša
Z najlepšo čelado EggHelmets na snegu

Vedno in povsod je na prvem mestu varnost, kajne? Zato smo, ko smo iskali pravo čelado za Jerco v prvi vrsti iskali tudi čelado, ki ji bo nudila optimalno zaščito. Seveda pa jaz ne bi bila jaz, če ne bi poleg tega želela tudi, da Jerca v njej izgleda kar se da lepo.

Ker smo z otroško trgovino Silly že pred časom sodelovali in imam kar nekaj otroških trgovin v malem prstu, mi je izstopajoča čelada Egg helmets z vključujočim skinom Dorothy (roza s pikicami) in Add – onom Princess (kronico) ostala v spominu in začela sem raziskovati ali bi bila le ta primerna tudi za Jerco in za njene športne aktivnosti.

Jerca je res podpovprečno majhna in drobna za svoja leta, zato sem se malo bala, da ji omenjena čelada ne bo ustrezala glede na velikost.

Sama imam že od nekdaj rada izstopajoča oblačila in dodatke in seveda tudi pri mojih otrocih ne morem iz svoje kože. In predvsem zato mi je tudi omenjena čelada Egg Helmets s skinom Dorothy in add onom Princess ostala v spominu še od prejšnjih raziskovanj otroških trgovin s čeladami. Ko sem čelado predstavila Urošu, ni pokazal kakšnega navdušenja, saj je on mnenja, da mora biti čelada (in druga športna oprema) predvsem varna in mora pasati človeku na glavo (oziroma ga ne sme ovirati in motiti pri uporabi). Mu je bila pa všeč oblika čelade, ki je “old school”. Ko pa sva skupaj pregledala karakteristike in ocene, se je tudi Uroš strinjal, da čelado preizkusimo.  Pri izbiri pravilne velikosti sva se ravnala po navodilih, ki so napisana na spletni strani otroške trgovine Silly.

Jerci pa je bila seveda že takoj, ko sem ji čelado pokazala na spletni strani otroške trgovine Silly, všeč.

Čelada Egg Helmets s skinom Dorothy je na voljo v dveh velikostih, S in M. Za našo malo bučko smo seveda vzeli številko S, katera se ji lepo prilega. Velikost lahko prilagajamo z blazinicami, ki jih vstavimo v čelado. K omenjeni čeladi so namreč priložene dvojne blazinice (ene bolj tanke in druge malo debelejše), tako da ji bo čelada še nekaj časa prav, saj ima trenutno vstavljene debelejše.

Pri izbiri čelade nama je bilo seveda pomembno tudi, da jo lahko Jerca uporablja za večino športov, s katerimi se ukvarjamo (da je multisport čelada) ter v vseh letnih časih. To je tudi eden od razlogov, da sva se vseeno odločila za Egg Helmets. Čelada ima integriran sistem zračnih difuzorjev, ki naj bi poskrbeli za pretok zraka  – za zračenje in hlajenje glave. Kljub temu, da jo Jerca uporablja za  lesen poganjalček Kinderfeets  in za deskanje na snegu, do sedaj nisva opazila, da bi se pretirano potila v njej.

Jerco je sicer najbolj skrbelo, da jo ne bi priščipnili pod brado, ko bomo zapenjali čelado. Priznam, da smo jo s staro čelado nekajkrat že priščipnili. In se je včasih prav branila nošenja. Ampak sva ji zagotovila, da tega pri čeladi Egg Helmets ni mogoče, saj ima integriran odpiralni sistem z enim dotikom (ob strani, pri ušesu), poleg tega ima ojačan oziroma mehak trak pod brado, ki ne tišči in je prijeten na dotik. Odpiralni sistem pri tej čeladi je “pinch – free”, kar pomeni, da je brez vščipa. Torej otroka nikakor ne moremo priščipniti. Velik plus pa je tudi to, da se odpre enostavno samo z eno roko, ker samo stisnete skupaj z dvema prstoma na delu, kjer je gumb za odpiranje. Tudi pri smučanju ali deskanju na snegu je to enostavno, ker vam ni potrebno snemati rokavic. Poleg tega je odpiralni sistem primeren za levičerje in desničarje saj se lahko zapne na obeh straneh čelade. Pa tudi za babice in dedke, ki niso ravno vešči pri odpiranju novodobnih pripomočkov (povem iz prve roke).

Ko pa se bo Jerca naveličala biti princesa oziroma kraljična, pa ji bomo enostavno lahko dokupili drugačen skin (oziroma prevleko za čelado) in bo imela “novo” čelado. Skinov ima otroška trgovina Silly kar nekaj na voljo, le ti so v res fantastičnih barvah in vzorcih. Takih, da bi jih tudi jaz z veseljem nosila. Izbirate pa lahko seveda med bolj fantovskimi ali bolj punčkastimi vzorci. Prav tako lahko izbirate med različnimi ad – oni (poglejte si jih tu).

Edina pripomba na čelado je bila, da bi lahko imela tudi zatič oziroma skiclip za smučarska očala, kar nam je malo manjkalo na deskanju na snegu. Brez skipclipa so očala nenadzorovano drsela gor in dol, ko jih ni uporabljala in jih je imela le napete na čeladi. Tako, da smo ji morali očala potem ali popravljati ali pa enostavno držati v rokah. Naknadno pa smo ugotovili, da za omenjeno čelado obstaja winterkit , ki vsebuje skiclip in oblazinjene ušesne blazinice. In ko sem to omenila Urošu mi je dejal:”Ja, saj sem vedel, da taka dobra čelada mora imeti nekaj takega! Zakaj se pa nisi že prej pozanimala?”

Ampak zares lahko oba z Urošem zatrdiva, da je to res najlepša in najbolj popolna čelada v smislu izgleda in funkcionalnosti.

Kako se pa vam zdi?

Deskanje na snegu z najlepšo čelado EggHelmets
Deskanje na snegu z najlepšo čelado EggHelmets
Jerca je prava frajerka na bordu
Jerca je prava frajerka na bordu
Egghelmets čelada
Egghelmets čelada
Model nr. 1 za deskanje na snegu
Model nr. 1 za deskanje na snegu
Najlepša čelada ever
Najlepša čelada ever
Jerca
Jerca

 

 

Preberi tudi