Triki, kako postati wonder woman in preživeti

by Nataša
Neurejena ženska pomeni tudi neurejeno stanovanje

Priznam, stara sem. Več kot očitno. In dejstva si je treba priznat, a ne? Bolje prej kot kasneje. Doma je nastavljeno, tako da kar malo priprem oči, ko grem mimo katere sobe (ali pa kar v miže lulam). Jaku se mi ne da več težit za dobre ocene. Sicer vem, da je zmožen ogromno, ampak je škoda našega časa in energije za to. Pa tudi si mislim, kaj bo z njimi, če se ne bo znal znajti v življenju (jaz že vem, pri 40tih ostala brez dobre službe v javni upravi z magistrsko izobrazbo – znanstveni magisterij, da ne bo pomote). Jerci dam pripravljeno kašico. In zlikala nisem že 2 leti skoraj nič.

In priznam, utrujena sem. Se mi zdi, da sem utrujena 6 dni na teden. Mogoče mi uspe priti čez teden z vsaj enim dnevom, ko se počutim kot rožica.  Se vprašate kako to, če pa ravno pišem, da nič ne delam?

Nimam pojma.

Ta teden sem ravno brala v eni od FB skupin, da ženske menjajo posteljnino vsak teden. Ok, priznam, pri nas smo očitno pujsi. Ker mi jo ne. Seveda je odvisno tudi od tega ali je kateri od otrok bolan (da ne govorim, da sem jo vsak dan menjala, ko smo dobili naši psičko Lori). Ampak načeloma jo na 14 dni. Sploh sedaj pozimi.

In enostavno ne razumem, kako imate sploh toliko časa, da to vse naredite? Da spucate okna vsak teden, pomijete vse po tleh večkrat na teden? Phaaa… ma, o tem rajši ne bom. Pa še vse zlikate od A do Ž, tudi gate in brisače. Vsak dan skuhate, greste 3x na teden na telovadbo ali fitnes, še 2x na teden kaj spečete, vsak dan seksate in se ukvarjate z otroci? In da ne pozabim, da imate naporno in stresno službo?

Madonca, v Sloveniji imamo same wonder woman. Res bravo vam, super ženskam.

Jaz hodim spat ob enih do dveh ponoči, hči vstane od šestih do pol sedmih in skoraj nikoli ne grem čez dan spat z njo ( s tem, da je velikokrat tudi ponoči pokonci ali pa rabi malo crkljanja). Pa nimam nič od tega narejenga.

Vstanem, potem pride na vrsto še ziza, ki kar nekaj časa traja. Peljem na hitro ven psa. Si skuham kavo, se uredim in pogledam kaj je novega na internetu. Potem, če mami pazi na Jerco, šivam. Večkrat na teden peljem sina na trening. Včasih tudi iz treninga. Malo pomagam Jaku pri šoli (naloge, učenje). Zadnje čase greva z Urošem 2x na teden v fitnes. Popoldan je fino, če gremo kaj ven. Zrak rabimo vsi, pa še pes mora malo pretegnit noge. Večerna rutina traja 2 uri (od igranja, malo TVja ali knjigic, večerja, umivanje in uspavanje). Potem pa, ko zaspita oba, na hitro malo pospravim in se spravim za računalnik tam okrog 22.00 ure, mogoče malo prej. Da kaj preberem, poiščem ideje za kaj novega, se izobražujem, uspe mi prebrati celo kako knjigo na leto. Televizijo gledam zelo malo oziroma skoraj nič. Nimam pojma kaj se dogaja po svetu in v Sloveniji (pa vem, da malo bi se morala vsakodnevno tudi o tem poučit).

In vsaj 1x do 2x na mesec rabim malo počitka, da malo posedim in mi na misel ne pride, da bi v tem času pospravljala.

Tako, da bi bila zelo zelo vesela kakšnega organizacijskega nasveta, ker očitno imam težavo v organiziranju dneva? Ali pa sem enostavno prestara za vse skupaj in pride z leti to, da nisi zmožen več vrinit še čisto stanovanje v vsakdanje življenje?

Ja, naslov je zavajujoč. Nimam nobenega pametnega nasveta in trika. Več kot očitno. Ga imate vi?

 

 

Preberi tudi