Še hodi ne, pa že vozi poganjalčka – Kinderfeets Tony Tot 2 v 1

by Nataša
Najmanjši poganjalček Tiny Tot Kinderfeets na svetu

Ko so me kontaktirali iz spletne trgovine Silly, če bi preizkusili Kinderfeets  lesen poganajalec in tricikel v enem Tiny Tot za Jagodo, sem bila kar malo presenečena. Kaj ni pri enem letu še malo premajhna za poganjalčka? Saj niti hoditi še ne zna.

Ampak glede na to, da je tretji otrok in da zelo rada posnema svojo malo starejšo sestrico Jerco in ji jemlje njene stvari (med drugim pleza tudi na njenega poganjalčka) sem si mislila, da bi ji vseeno znalo biti zanimivo. Toliko, da bo sama preizkusila novo “mašino”. Pri tretjem otroku sicer ne prehitevamo stvari (končno), sploh pa ne njegovega oziroma njenega razvoja. Ko sama nakaže in pokaže interes, se ji prilagodimo. Z ničemer ne hitimo in nikjer jo ne poskušamo zaustaviti (vsaj upam tako).

Sem pa dvomila, da se bo branila poizkusiti nekaj novega. Ker je najbolj “ravbarska” od vseh treh (vsaj tako ji mi rečemo), nisem bila niti najmanj presenečena, ko je suvereno zajahala svojega konjička in z njim naredila prve korake v svet. In to celo z ogromnim nasmeškom na obrazu in z dvignjeno glavo prave male carice.

Mati (jaz) sem seveda cvilila od navdušenja nad njenim podvigom. In hkrati nad njenim izgledom na takem carskem poganjalcu.

Pa da se vrnem nazaj k izboru poganjalčka. V spletni trgovini Silly so Jagodi izbrali poganjalčka glede na njeno višino oziroma na dolžino njenega razkoraka (obstaja še bratska verzija Tiny Tot-a, ki pa je primerna za malo večje malčke oziroma otročke). Lesen poganjalec 2 v 1 Tiny Tot  se zlahka spremeni iz tricikla v  poganjalec na dveh kolesih in je primeren in zasnovan že za najmlajše od 12. meseca starosti!! Zgolj kot informacija, njegove dimenzije so 62 x 33 x 38 cm (rees majhen, mar ne?) in težak le 1.9 kg!

Ko smo prejeli paket iz spletne trgovine Silly in sestavili poganjalčka, sem bila dobesedno šokirana nad njegovo velikostjo. Oziroma majhnostjo! Že tako kjut dizajn, potem pa rees najmanjši poganjalček, kar sem jih kdaj videla. Lahko bi ga postavila kot okras v otroški sobici (oziroma mislim, da ga bom kar obdržala tudi za kasneje, ko ga Jagoda preraste, za okras dekliške sobice).

Najlepše punčke imajo najlepše poganjalčke
Najlepše punčke imajo najlepše poganjalčke
Na poganjalčku Kinderfeets se vedno nosi čelada
Na poganjalčku Kinderfeets se vedno nosi čelada
Kinderfeets Tiny Tot poganjalec
Kinderfeets Tiny Tot poganjalec
Jagoda in rožice
Jagoda in rožice
Jagoda uživa na poganjalčku Tiny Tot
Jagoda uživa na poganjalčku Tiny Tot
Jagoda na morju
Jagoda na morju

Za vse tiste, ki nas skrbi za okolje, smo pri nakupu Kinderfeets Tiny Tot poganjalčka lahko brez skrbi, saj so poganjalci izdelani iz trajnostno pridelanega brezovega lesa pridobljenega iz obnovljivih virov. Brezzračne EVA pnevmatike so popolnoma biološko razgradljive, a kljub temu še vedno delujejo zelo podobno napihljivim zračnicam. Uporabljena je minimalna embalaža izdelana iz recikliranega papirja in barv na vodni osnovi.

Okolju prijazni Kinderfeets Tiny Tot so ročno izdelani leseni poganjalci s patentiranim nizozemsko navdihnjenim nizkim pragom skozi okvir, ergonomsko oblikovanim položajem sedeža in krmila in EVA brezzračnimi biorazgradljivi pnevmatikami.

Mi smo izbrali nevtralno barvo poganjalčka – bamboo. Sicer so na voljo v 6. različnih barvah!!

Drugače pa zgolj kot informacijo zapišem (ker tudi sama nisem vedela do sedaj), da je bambus močnejši od jekla in od večine trdega lesa, zaradi česar je vsestranski in dragocen gradbeni material. Kar pomeni, da smo si res izbrali visoko kakovosten in vzdržljiv poganjalec.

Poleg tega je bambus prijazen do okolja. Daje več kisika in absorbira več ogljikovega dioksida kot drevesa. Medtem ko drevesa potrebujejo 30-50 let, da dozorijo, bambus potrebuje od 3-5 let in ne potrebuje pesticidov ali kemikalij za spodbujanje procesa zorenja.

Mislim, da smo z izbiro zadeli terno, saj ni le dovršenega dizajna, ampak tudi materiala.

Za lažjo odločitev kateri poganjalec izbrati za res prve začetke divjanja vašega malčka pa nekaj lastnosti, ki jih imajo vsi leseni Tiny tot poganjalci 2 v 1:

 • Na voljo so v 6 različnih barvah.
 • Imajo patentiran, nizozemsko navdihnjen nizek prag skozi okvir, ki postavlja otrokove noge bližje tlom, da se počutijo varne.
 • So 2-v-1 konvertibilni iz tricikela v poganjalca.
 • Imajo oblazinjen, nestrupen, zračen, nastavljiv sedež po višini od 23 do 29 cm.
 • Imajo ergonomsko oblikovan položaj sedeža in krmila spodbuja dobro držo in nudi maksimalno udobje.
 • Varnostna ročaja za krmiljenje z odbijači za zaščito rok sta nestrupena.
 • Imajo ekstra široke 7 colske pnevmatike za veliko udobja pri vožnji in enostavno ravnotežje.
 • So ročno izdelani iz lesa hitro rastočih brezovih dreves pridobljenega iz obnovljivih virov in za vsako prodano kolo Kinderfeets posadi drevo. Naš je ročno izdelan iz bambusa.
 • Primerni so za otroke od 12 do 24 mesecev. Nosilnost max. 18 kg.
 • Dimenzije so: 62 x 33 x 38 cm; Teža: 1,9 kg.
 • Embalaža oz. pakiranje: škatla je iz recikliranega papirja, tiskana z barvami na vodni osnovi.
 • Imajo 2 letno garancijo.

 

 

 

 

 

 

 

Preberi tudi