Na katero stvar vedno pozabimo, ko nakupujemo potrebščine za novo šolsko (in vrtčevsko) leto?

by Nataša

Poletne počitnice se skoraj že iztekajo, nekateri starši so za novo šolsko in vrtčevsko leto že nabavili vse šolske pripomočke in učbenike. In ja, seveda smo tudi mi med njimi. Dejansko vsako leto vse stvari za šolo naročimo že konec junija preko spleta. No, skoraj vse. Ker se vsako leto ponovi ista zgodba in sicer dan pred začetkom pouka (oziroma lansko leto vrtca), ugotovimo, da nimamo copat, namenjenih za šolo oziroma vrtec.

Ne vem ali je kje mama, ki toliko kot jaz ne mara nakupovanja v fizičnih trgovinah? Sploh pa potrebščin za šolo se mi ne da kupovati po trgovinah. Mogoče res kakšno malenkost kot so kakšni svinčniki, kuliji, ipd., kaj več pa res ne. In tudi priznam, da ovijanje zvezkov in učbenikov ter označevanje le teh že vsa leta prepuščam Urošu.

Sem pa toliko bolj vešča pri nakupovanju oblek (itak :)). Dokler se vsi strinjamo s tako porazdelitvijo nalog je vse ok, mar ne?

No in seveda, ko pa dan pred pričetkom pouka (oz. vrtca) ugotovimo, da otroci nimajo primernih copatk, ker sem jih pozabila kupiti, se pa tudi ve, kdo je prvi krivec. Sicer, če smo vsi dokaj dobre volje, najdemo rešitev za en dan in že najdemo kakšne hišne copate doma. Lansko leto, ko pa očitno luna ni bila v pravem položaju, pa smo iz tega naredili pravo družinsko dramo in Jaka je šel brez copat v šolo (ker on pa že ne bo nosil v šoli navadne copate od doma!!). Ampak preživel je, več kot očitno.

Letos pa so nas na nakup šolskih (in vrtčevskih) copat opomnili kar iz spletne trgovine Cozy.si, kjer najdete pestro izbiro copat (ne samo šolskih, temveč tudi hišne, baletne, …). Seveda sem ponovno pozabila na nakup copat (čeprav sem ravno prejšnji teden na morju premišljevala ali Jaka dejansko še ima copate v šoli in da najbrž niti ne želim vedeti v kakšnem stanju so bili lanski – ga poznam, in vem, da četudi mu pol stopala ven gleda, tega še nekaj časa ne bo omenil, ker ima revček toliko obveznosti in vedno “pozabi”), zato sem bila njihovega opomnika toliko bolj vesela. Ponudili so mi, da mi pošljejo copate za vse tri otroke. Z veseljem sem sprejela njihovo ponudbo in jim tudi prepustila izbiro copat. Jaka ni bil nikoli preveč izbirčen pri oblačilih in obutvi, zato me ni niti skrbelo. Kakršnekoli bodo, samo, da ga ne tiščijo, pa bo ok. Jerca pa je druga zgodba. Ker se je očitno že rodila kot prava princeska, mora biti vsak njen kos oblačila tudi stajliš, po možnosti z bleščicami, v roza odtenkih in še kaj se najde. Seveda je pa tudi odvisno od tega s katero nogo je vstala. Jagoda pa  … no, glede na to, da še ne govori, … recimo, da ji je vse všeč, če ji le pravilno približaš izdelek ;).

Jagoda pravi, da še ne gre v vrtec
Jagoda pravi, da še ne gre v vrtec
Najmlajša in največja nogica
Najmlajša in največja nogica
Najmlajše nogice v družini
Najmlajše nogice v družini
Ko je sestrica slabe volje, jo je treba potolažit (prej pa seveda razjezit)
Ko je sestrica slabe volje, jo je treba potolažit (prej pa seveda razjezit)

Takole izgledajo copatki na nogah mojih nadebudnežev. Vsi so zelo zadovoljni. Jerca se mi je lepo zahvalila za to kako lepe copate sem ji izbrala (sem bila kar tiho in sem sebi pripisala tako krasno izbiro … pssst). Jagoda pa je navdušena nad slončkovimi ušeski. Kot bi v spletni trgovini Cozy.si vedeli katera žival je Jagodi ta trenutek najbolj všeč. Jaka? Tudi Jaka jih je brez besed obul in pravi, da so mu zelo udobni (in verjemite, da če njega karkoli … in čisto malček moti … jih ne bi nosil).

No, na koncu je še mene zamikalo, da bi si ene naročila. Take. Šolske. Da bi jih potem končno obdržala na nogah in jih ne izgubljala vsakih 10 minut ter obtoževala druge, da so mi jih ukradli.

In skoraj bi pozabila! Za vas imam tudi kodo za 15% popust na vse copate (razen tiste, ki so znižane) – 4U15.

Preberi tudi