Nosečka – 37. teden in zadnja nosečniška objava

by Nataša
Kompletek za iz porodnišnice Copek

Tako, nosečnost sem več ali manj pripeljala do konca. Malo bolj uspešno kot nazadnje, ko je bila Jerca primorana zapustiti toplo zavetje trebuščka že v 32. tednu.

Ja, precej me že zvija, tako in drugače. Živčki delajo sto na uro in naokrog hodim v na pol prisotnem stanju.

Tako se mi je ta teden uspelo celo zaleteti v spredaj stoječi avto v najhujši gužvi. Ampak ni bilo hujšega. Samo malo ukrivljena tablica avta. In malo tečen mož, ki ni verjel, da sem se samo malo. 😉 In da nisem v tistem trenutku gledala telefona. Ampak ga res nisem, to lahko potrdi Jaka, ki je bil sovoznik.

Poleg tega je Jerca te dni ful čudna. Sploh ni prava Jerca. Nič več se ne smeji in zganja vragolije, ampak se me samo drži kot klop in je čisto zamorjena. To me potem še dodatno skrbi.

Sicer pa sem v tem tednu (končno – glede na količino vase zmetanega) pridelala še dodatne pol kile. Tako, da jih imam 10, 5 kg več kot na začetku nosečnosti. Je pa res, da mi je ta trenutek šecko jedno za kile. Od živčnosti bi pa lahko non stop nekaj jedla. Samo, da ni zdravo, seveda.

Fizično počutje:

Jaz pravim, da je moje telo trenutno v fazi manične depresije, v katerem se trenutno izmenjavata super noro dobro počutje, ko lahko plešem, se zvijam s tamalima itd…. do tistega, ko se skoraj ne morem premikati. In ko me bolijo vse vezi, mišice, … čutim bolečine v medenici, hrbteničnem obroču, spodnjem delu zadnjice, … ni da ni.

V tem tednu so mi začele odstopat tudi dlesni na enem mestu. Krvavitve imam že nekaj časa, a prav bolečin do sedaj nisem imela. Tako, da upam, da z dodajanjem vitamina C to kmalu pozdravim. Če pa kdo ve kako se to še drugače pozdravi, bom pa sploh vesela.

Priprave na dojenčka:

No, danes pa lahko že pokažem komplet za iz porodnišnice, ki ga je zašila simpatična in vedno vesela slovenska ustvarjalka, ki ustvarja pod imenom Copek. Upam, da ga bom lahko kmalu pokazala še na naši novorojeni princeski. Opran in zlikan je pripravljen zanjo.

V tej nosečnosti sem si zaželela moses košaro. Poznate? Poglejte na link, res je prekrasna. Sama sem jo vzela v trgovini Čist kjut. Poleg te košare sem iz te trgovinice vzela tudi Nuna leaf ležalnik in en paket res kjut muslin pleničk.

Moses košara iz trgovinice Čist kjut
Moses košara iz trgovinice Čist kjut
Dudici iz trgovine Čist kjut
Dudici iz trgovine Čist kjut
Muslin pleničke
Muslin pleničke

Poleg teh stvari pa sem si tokrat res želela še gnezdece. Dobila sem ga iz spletne trgovinice Wowbaby.si.

To je pa večinoma to.

Edino ne vem kako se bomo sedaj vozili v avtu, ker moj dragi Uroš še ni sprobal kako (in če) gre lupinica ok v avto. Upajmo, da.

Glede imena se moram še enkrat pogovorit z njim, da ji ne bo slučajno dal kaj po svoje ime, medtem, ko bom jaz na  pol omamljena. Ahaha… malo se hecam, po moje ne upa.

Danes sem imela tudi zadnji pregled oziroma ultrazvok (ter CTG, ki je bil čisto bp). Le ta je sicer pokazal, da je naša princeska ponovno precej mala, glede na meritve ima tam nekje 2500 g, ampak zame je to kar zadovoljivo. Sem se odločila, da ne bom delala panike.

Sedaj pa pozitivno naprej še nekaj teh dni in držite pesti, da bo tokrat vse ok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Preberi tudi