Kako vključiti masažno blazino Pranamat v vašo vsakdanjo rutino

by Nataša
Masažna blazina Pranamat

V današnjih časih se marsikdo skoraj vsak dan sooča s stresom, utrujenostjo in tudi bolečinami v telesu.

Vsak po svoje išče rešitve za svoje tegobe, preizkušamo marsikaj, samo, da bi izboljšali svoje počutje. Seveda so osnovne stvari tiste, ki nam bodo najprej pomagale: veliko gibanja zunaj, zdrava prehrana in čim manj stresa. Vendar včasih pride obdobje, ko vsega tega enostavno ne zmoremo imeti optimalno urejenega.

Zato bi bilo super, če bi imeli vedno pri roki nekaj, kar bi nam pomagalo vsaj pri sprostitvi (in tudi lajšanju bolečin). Sama sem se odločila, da preizkusim masažno blazino Pranamat, ki je učinkovito orodje za sprostitev in lajšanje napetosti v telesu.

Kot vsaka stvar, ki jo želimo vključiti v naš vsakdanjik, da postane naša navada, se tudi pri masažni blazini Pranamat zdi težko, da bi jo kar vključili v vsakdanjo rutino, ampak hitro ugotovimo, da to ni težko, saj delamo nekaj dobrega in koristnega za naše zdravje in dobro počutje.

Jaz masažno blazino Pranamat uporabim tudi kar med delovnim dnem, ko se ne počutim ravno na vrhuncu moči, ko sem že sredi dneva utrujena in napeta. Res je, da je to ena od prednosti dela od doma, ko si kar med delom lahko privoščiš kratek odmor in si na blazini privoščiš masažo hrbta, vratu ali celega telesa. Masaža na masažni blazini Pranamat pomaga izboljšati krvni obtok, zmanjša napetost v mišicah in poveča energijo za preostanek dneva. Dovolj je le 10 minut in ste že z energijo malo bolj na višjem nivoju.

Ker sem imela pred meseci precejšnje težave z nespečnostjo in sem predvsem iz tega razloga začela z meditacijo, sedaj uporabljam masažno blazino Pranamat med meditacijo. Na njej ležim, ko izvajam meditacijo. S pomočjo masaže na masažni blazini se hitreje umiriti um, zmanjša se stres in napetost – vse tegobe, ki se naberejo tekom dneva.

Če ne meditirate, pa jo lahko uporabljate samo pred spanjem. Če imate težave s spanjem kot jaz ali želite sprostiti napetost pred nočnim počitkom, lahko ležete na Pranamat za nekaj minut pred spanjem. Akupresurne točke na masažni blazini bodo pomagale sprostiti mišice in umiriti vaš um, kar bo pomagalo lažje zaspati.

Priznam, da bi želela, da tudi vadba postane moja navada. Kar še ni. Si pa občasno uspem vzeti čas zanjo. In po vadbi je uporaba masažne blazine Pranamat še posebej koristna. Masaža na blazini pomaga zmanjšati mišično napetost in bolečine, ki jih občutim po vadbi.

Pranamat masažna blazina je lahko tudi odlična pomoč pri lajšanju stresa. Če čutite, da se vaše telo napenja zaradi stresa, lahko ležete na Pranamat za nekaj minut ter se prepustite občutku sprostitve, ki ga ta masažna blazina zagotavlja. Pri tem se bo aktiviralo veliko število akupresurnih točk, kar bo spodbudilo sproščanje napetosti in izboljšalo krvni obtok.

Vključevanje Pranamat masažne blazine v vsakdanjo rutino je zelo enostavno in hitro. Samo nekaj minut na dan lahko naredi veliko razliko za vaše počutje in zdravje.

Sicer pa je Pranamat masažna blazina namenjena vsem, ki imate težave z:

  • bolečinami v hrbtu
  • bolečinami v spodenjem delu hrbta
  • z ukleščenimi živci
  • z glavoboli, migrenami in tenzijskimi glavoboli
  • nespečnostjo, utrujenostjo, stresom
  • z bolečinami v nogah in
  • celulitom.

Preberi tudi – MASAŽA – 5 RAZLOGOV ZAKAJ SI JO MORAŠ PRIVOŠČITI

Preberi tudi