SLADKI NASMEHI NA SLADKI ISTRI

by Nataša

Rada pečem. Enostavno ne morem, da ne bi. Sicer se je moja peka malo ustavila zadnje leto, saj je najmlajša precej zahtevna in tudi letanje okrog zdravnikov in specialistov zahteva davek na počutju in razpoloženju. Ampak se počasi vračam na stare tirnice. In strašno uživaaaam …

Pred nekaj leti mi je prijateljica, ki tudi rada peče, predstavila društvo Sladki nasmehi ter mi predlagala, da se jih pridružim. Seveda jo nisem mogla zavrniti, saj je to dobrodelno društvo, ki z več kot 100 tortopeki po vsej Sloveniji otrokom v stiski s tortami in sladicami čara sladke nasmehe. Pečemo za bolne, revne in otroke s posebnimi potrebami, saj le ti potrbujejo še posebej veliko lepih spominov.  Spletna stran društva se nahaja tu http://www.sladkinasmehi.si/o-nas.html, najdete nas pa tudi na Facebooku pod imenom Sladki nasmehi. In z največjim veseljem sprejemamo tudi nove članice in seveda tudi člane.

Od 28.-30.9.2017 se je odvijala v Kopru Sladka Istra, mednarodni dan sladic in sladkih izdelkov. V tematskih sklopih so se predstavljali in prodajali sladki izdelki Istre, Slovenije in tujine. Seveda Sladki nasmehi niso mogli zamuditi takega edinstvenega dogodka.

Ker že nekaj časa nisem nič spekla za društvo, sem morala nekaj doprinesti tudi sama. Nekaj malega sem napekla sladic, s še večjim veseljem pa sem se udeležila dogodka kot “prodajalka” prostovoljka na stojnici Sladkih nasmehov.

Naša stojnica, polna dobrot, je privabila veliko obiskovalcev, ljudje so bili navdušeni nad sladkimi kreacijami punc. No, še sama sem bila navdušena. Kaj ne bi bila…poglejte samo tole npr.:

Društvo je organiziralo tudi otroške delavnice, ki so potekale v znamenju vznemirjenja, veselja in iskric v otroških očeh, “Rozike” smo bile ob koncu vikenda zadovoljne in hvaležne, da smo predstavile poslanstvo društva kot smo si zamislile in z nekaj sredstvi več, s katerimi bomo lahko pomagale otrokom v stiski.

Seveda pa tudi upamo, da se nam kateri navdušen obiskovalec oz obiskovalka Sladke Istre pridruži na poti našega poslanstva.

Več o Sladkih nasmehih na samem linku.

 

Preberi tudi