Družinski vikend oddih v Kranjski Gori – Best Western hotel

by Nataša
Best Western Hotel

“Kdaj gremo bordat, ati?”.

To vprašanje je Jerca ponavljala že od konca lanske smučarske/borderske sezone. In ker je bila vremenska napoved glede snega bolj slaba, smo se odločili, da gremo pokukati v Kranjsko Goro. Mogoče pa uspe Jaki in Jerci narediti nekaj borderskih zavojev na snegu. Kranjsko Goro smo izbrali, ker se da tam aktivno preživeti prosti čas v vseh vremenskih razmerah. Torej, če ne bi bilo snega, bi lahko kolesarili, šli na bazen, se sprehajali, obiskali sosednjo Italijo, obiskali Planico, šli na pohod v dolino Tamar, na sprehod proti jezeru Jasna, …. in še marsikaj bi se našlo.

In ravno zato smo za vikend oddih izbrali Best Western hotel v Kranjski Gori. Vedeli smo, da imajo še nekaj več, ki družinici z malimi otroki pomeni veliko. V samem hotelu je namreč bazen (za nikoli utrujene otroke) z jacuzzijem in savno (za vedno utrujene starše).

Imeli pa smo res srečo, saj je ravno na dan, ko smo imeli rezerviran hotel, zapadlo ogromno snega.

Zadnjih nekaj let radi zahajamo v Kranjsko Goro na aktiven dopust, saj imamo tu ogromno možnosti za različne aktivnosti, ki jih lahko prilagodimo tudi malim otrokom. Poleg bordanja, smučanja in sankanja Kranjska Gora ponuja še marsikaj. Pohodništvo je sicer bolj poletna aktivnost, a jo mi jeseni in pa tudi pozimi prilagodimo našim sposobnostim in ponavadi obiščemo vsaj dolino Tamar. Z ruzakom, nosilko in sankami, ki nas hitreje pripeljejo nazaj v dolino. Uroš in Jaka pa sta se tja odpravila tudi že s tekaškimi smučmi.

Best Western hotel v Kranjski Gori leži ob vznožju vzpona proti jezeru Jasna (in cesti proti Vršiču), tako da sprehoda do jezera ne gre izpustiti. Peš, z vozičkom ali pa s kolesom. Nekaj zanimivih namigov za izlete, vrednih obiska v času bivanja v Best Western hotelu pa najdete tudi na njihovi spletni strani.

Best Western hotel predstavlja idealno lokacijo za vse, ki greste tja z namenom smučanja, bordanja ali teka na smučeh, saj je od smučišča oddaljen zgolj nekaj metrov. Ob lepi in zasneženi zimi, taki kot smo jo doživeli mi, pa lahko otroke vlečete kar izpred hotela s sankami do središča Kranjske Gore na ogled Alpske vasice.

Soba, v kateri smo imeli prenočišče 2 dni je bila udobna in dovolj velika za vseh nas pet. Opremljena je v gorskem slogu, pohištvo je iz masivnega lesa. V sobi imate možnost gledanja satelitske TV. Tudi v kopalnici imate vse, kar potrebujte za kratek ali vikend oddih (WC, tuš, sušilec za lase). V hotelu je na voljo 72 enot s skupno 180 ležišči.

Po celodnevnem bordanju smo si privoščili malo namakanja v toplem welness centru, kjer smo se namakali v velikem notranjem bazenu, Uroš pa si je privoščil malo masaže v jacuzziju. Savne (v welness centru najdete turško, finsko ter infra rdečo savno) ter masažni salon pa sva tokrat zaradi pomanjkanja časa izpustila.

Jaka na bordu
Jaka na bordu
Jerca borda že od dveh let in pol dalje
Jerca borda že od dveh let in pol dalje
V hotelu imajo tudi Center dobrega počutja z bazenom in jacuzzijem

V hotelu imajo tudi Center dobrega počutja z bazenom in jacuzzijem

Hotel ponuja tudi bogat samopostrežni zajtrk in prav tako večerjo. Vidi se, da v Best Western hotelu namenijo veliko pozornosti prav pripravi hrane, saj je bilo za oba obroka na voljo veliko različnih jedi. V bogati ponudbi smo lahko pri zajtrku izbirali med palačinkami (in različnimi namazi), več vrst kruha, pečeno zelenjavo, različnimi zavitki, svežim sadjem in zelenjavo, mlečnimi izdelki, … Pri kosilu pa smo imeli tudi na voljo dve različni vrsti juhe, več vrst mesa, zelenjavo, ter več vrst prilog in sladic. Za hrano je res odlično poskrbljeno, tudi z vidika nas staršev, ki imamo zelo izbirčne otroke. Prepričana sem, da bo vsakdo našel nekaj, kar jedo še tako zbirčne Mete.

V samem hotelu pa najdete tudi konferenčno dvorano, banketno dvorano oziroma Vandotov salon in sobo, v kateri se lahko z družino malo podružiš ali pa vzameš v roke knjigo po izbiri, saj jih ima hotel kar nekaj na voljo. To zadnjo sobo bi lahko imenovala kar hotelska dnevna soba ali soba za relax. Vandotov salon pa je primeren za organizacijo različnih praznovanj. Sprejme lahko do 35 oseb. V njem najdete lično okrašene masivne mize s stoli, klavir in topel kotiček s kaminom (ki zajema tudi dva fotelja in mizico).

Soba za druženje
Soba za druženje
Soba za druženje je polna knjig
Soba za druženje je polna knjig
Prijeten in topel ambient
Prijeten in topel ambient
V sobi si lahko pričaraš intimno vzdušje
V sobi si lahko pričaraš intimno vzdušje
Sedenje ob kaminu v Vandotovem salonu
Sedenje ob kaminu v Vandotovem salonu
Vandotov salon
Vandotov salon
Vandotov salon, pripravljen na goste
Vandotov salon, pripravljen na goste
V Vandotovem salonu lahko zaigrate na klavir ali najamete nekoga, ki vam igra med samim dogodkom

S storitvami hotela, celotno ponudbo ter prijaznostjo hotela do družin z otroki smo bili več kot zadovoljni. In tudi s prijaznostjo celotnega osebja.

Malo za šalo in malo za res: Edini minus hotela je, da v vmesnem času, ko ni odprta kuhinja, ne moeš nikjer dobiti kavice. Mogoče kot priporočilo za kakšen kavni aparat v preddverju ;).

 

 

Preberi tudi