Najboljši jabolčni žepki – moji

by Nataša
Jabolčni žepki

Nedolgo tega sem naročila mojemu dragemu, da naj prinese iz trgovine testo za štrudelj, ko se vrača iz službe. Niti nisem pogledala do večera, kaj je dal v hladilnik, zato sem si vse sestavine za štrudelj že prinesla in zložila na mizo, nakar ugotovim, da moj dragi sploh ni prinesel vlečenega testa, ampak listnatega!

In kaj sedaj? Seveda njegovo “napako”  objavim na družbena omrežja in dobim ogromno odgovorov, med drugim tudi take, da vas veliko dela štrudelj iz listnatega testa. Kar zna biti resnično odličnega okusa. Nekaj pa vas je predlagalo, da naj se lotim kar jabolčnih žepkov.

In ker ni variante, da nosečnica ne bi takoj dobila tistega, kar si je zaželela, sem se lotila kar jabolčnih žepkov. In ker mi noben recept ni posebno padel v oči oziroma se mi ni zdel popoln, sem ga sestavila kar sama.

In sem bila z rezultatom več kot zadovoljna. Moj dragi pa tudi. Le da je imel pripombo, da sem jih naredila premalo.

Jabolčni žepki

Najboljši jabolčni žepki - moji

Natisni
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Sestavine

  • 450 g jabolk
  • 2 žlici sladkorja
  • pol limone
  • 2 žlici marmelade
  • 4 žlice sladke smetane
  • polovico naribanega oreščka tonka (lahko nadomestite tudi s cimetom ali pač spustite)
  • zavitek listnatega testa (ki ga narežete na 8 kosov)
  • 1 jajce

Navodila

  1. Jabolka olupite in narežete na majhne koščke.
  2. Narezane koščke jabolk stresite v kozico, dodate sladkor in limono. Pokrijemo ter dušimo 5 ali 10 minut, da se jabolka zmehčajo.
  3. Dodamo 2 veliki žlici marmelade in 4 žlice sladke smetane ter začinimo s tonko ali cimetom.
  4. Prižgemo pečico in jo segrejemo na 180 stopinj. Pladenj obložimo s peki papirjem.
  5. Zavitek listnatega testa narežemo na 8 kosov. Na vsak kos položimo nekaj podušenih in začinjenih jabolk.
  6. Kvadrate listnatega testa prepognemo, da dobimo pravokotnike oziroma žepke. Robove stisnemo skupaj z vilico ter z razžvrkljanim jajcem pomažemo po vsakem žepku.
  7. Žepke zložimo na s peki papirjem obložen pekač in pečemo približno 20 minut.
  8. Ko so žepki po vrhu malo zlato rjavi so pečeni.

 

Dober tek!

Preberi tudi