Najboljši dvojni čokoladni muffini

by Nataša
Najboljši dvojni čokoladni muffini

Saj veste, sladice so pri otrocih vedno potrebne, ampak pomembno pa je tudi, da so le te enostavne in hitro pripravljene. In seveda, če se le da, da pri pripravi lahko sodelujejo tudi oni.

Zato so pri nas muffini velikokrat na sporedu. In ker jih pripravljam že res nekaj let, sem sestavila en super odličen recept za sočne, mehke in res najboljše dvojne čokoladne muffine.

Receptov za čokoladne muffine je že ogromno, ampak obljubljam, da vam ne bo žal, če boste poizkusili pripraviti moje.

Dvojni čokoladni muffini
Dvojni čokoladni muffini
Najboljši dvojni čokoladni muffini
Najboljši dvojni čokoladni muffini
Pri nas ti muffini ne zdržijo do drugega dne
Pri nas ti muffini ne zdržijo do drugega dne

Kor nekakšen intermezzo bi rada napisala samo to, da velikokrat zasledim, da se pečejo vse sladice itd. na 180 stopinj, vendar sama poznam svojo pečico in redkokdaj pečem na 180 stopinj. Pečem na 170 stopinj ali celo manj, na 160. Tako, da sami najbolje poznate svojo pečico in njene zmožnosti, zato priporočam, da se ne držite striktno navodil nas, ki pišemo recepte (glede tega).

Najboljši dvojni čokoladni muffini

Najboljši dvojni čokoladni muffini

Natisni
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Sestavine

  • 280 g moke
  • 80 g grenkega kakava
  • 1 pecilni
  • ščep soli
  • 200 g sladkorja
  • 2 veliki jajci
  • 100 g masla
  • 175 g navadnega jogurta oz. en navaden grški jogurt
  • šilce vanilijevega ekstrakta
  • 250 ml mleka (če se vam zdi masa vseeno še pregosta, lahko dodate še 50 ml mleka)
  • 150 g nasekljane čokolade

Navodila

  1. Najprej prižgemo pečico na željeno temperaturo (jaz pečem muffine na 170 stopinj) in pripravimo pekač za muffine (v vsakega damo papirček za muffine).
  2. Maslo stopimo v mikrovalovni in pustimo, da se malo ohladi.
  3. V tem času pripravimo ostale sestavine.
  4. V eno posodo stresemo skupaj moko, kakav, pecilni in sol. Dodamo še sladkor in zmešamo.
  5. V drugi posodni zmešamo jogurt, jajci, stopljeno maslo in vanilijev ekstrakt.
  6. Stresemo mokre sestavine v suhe sestavine. Zmešamo. Pazimo pa, da ne mešamo preveč. Pač z občutkom. Zato je tudi dobro, da predhodno suhe sestavine (razen sladkorja) presejemo skozi cedilo. Ne bo grudic in lepše se bo mešalo.
  7. Dodamo koščke čokolade.
  8. Muffine napolnimo malo nad vrhom z maso in pečemo cca 20 minut.
  9. Pečene pustimo v pekaču cca 5 minut, nato pa jih vzamemo iz pekača in ohladimo na pladnju.
  10. Ti muffini so fantastični sveži in še naslednji dan, če pa jih želite imetti za več dni (kar je pri nas nemogoče), pa jih lahko spravite v skrinjo. In ko jih potrebujete, odtajate. So tudi odlični.

Preberi tudi