NAJBOLJŠE OCVRTE MIŠKE EVER (FRITULE)

by Nataša
Ocvrte miške oziroma fritule

Vem, vem, … teh receptov za pustne miške kar mrgoli naokoli, ampak jaz že nekaj let prisegam na tale, malo po moje, obdelan recept.

Tako, da vam ga res priporočam. So hitro narejene, okusne, doma vedno najdete vse sestavine, dobre so še naslednji dan (seveda, če ostanejo) … poleg tega jih mi redno pripravljamo za večerjo (ne samo za Pusta Hrusta). Lahko pa jih shranite tudi v zmrzovalniku za hude čase.

Ocvrte miške oziroma fritule

NAJBOLJŠE OCVRTE MIŠKE EVER (FRITULE)

Natisni
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Sestavine

  • 300 g navadnega jogurta
  • 2 jajci
  • 60 g sladkorja
  • 1 vanili sladkor
  • 350 g moke
  • 1 pecilni prašek
  • 1 limonin sladkor

Navodila

  1. Vse sestavine zmešamo v eni posodi. Najbolje je kar z mešalnikom.
  2. Na ogenj pristavimo posodo, v katero nalijemo olje.
  3. Počakamo, da se olje segreje na primerno temperaturo.
  4. Z veliko žlico zajemamo testo in ga polagamo v vroče olje.
  5. Sicer se nekatere miške kar same obrnejo okoli v vročem olju, nekaterim pa malo pomagamo z vilico.
  6. Pečemo toliko časa, da so lepo zlato rumene.
  7. Vzamemo iz olja in najprej položimo na papirnat prtiček, da se miške malo odcedijo od olja.
  8. Posujemo s sladkorjem ali pa s stopljeno oziroma segreto nutello.

Preberi tudi