Arašidovo čokoladni pralineji (lchf)

by Nataša
Arašidovo čokoladni pralineji

Že nekaj časa nazaj sem delala te pralineje, pa sem seveda izgubila recept. In ker so ti poletni dnevi še bolj leni, kot ostali, posladkamo pa se še vedno radi tudi s čim drugim, kot pa s sladoledom, sem morala nekaj enostavnega narediti za k jutranji kavici.

Poleg tega sem pred časom odkrila super arašidovo maslo pod imenom Arashidko.

Arashidko ima na voljo arašidovo maslo z okusom kokosa, temne čokolade, črnega popra, čilija ter hrustljavčka.

Sama sem poskusila narediti praline iz arašidovega masla z okusom kokosa in črnega popra. Oboji so se izkazali za odlično kombinacijo s čokolado.

Arašidovo čokoladni pralineji
Arašidovo čokoladni pralineji
Arashidko pralineji
Arashidko pralineji
LCHF pralineji
LCHF pralineji

 

Arašidovo čokoladni pralineji

Arašidovo čokoladni pralineji

Natisni
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Sestavine

  • Prva plast:
  • 3 velike žlice arašidovega masla
  • 2 veliki žlici kokosovega olja
  • Druga plast:
  • 50 g kokosovega olja
  • 30 g grenkega kakava
  • 20 g eritritola v prahu

Navodila

Najprej si pripravimo modelčke ali posodice v katere bomo zlivali masi, da se strdita. Jaz sem vzela kar mini papirčke za muffine (4,5 cm).

Prva plast:

Zmešamo arašidovo maslo s kokosovim oljem. Pripravljeno zmes vlijemo v modečke. Modelčke postavimo za nekaj časa v zmrzovalno skrinjo.

*Druga plast:

Zmešamo kokosovo olje, kakav v prahu in eritritol. Zmes dobro premešamo, da ni grudic od kakava. Drugo plast zmesi polijemo po prvi plasti (ki je sedaj že strjena). Postavimo kar v hladilnik.

Kokosovo olje se pri cca 24-tih stopinjah utekočini in ker je velik del teh pralinejev sestavljen iz kokosovega olja, jih hranimo kar na hladnem v hladilniku.

*Drugo plast sicer lahko še bolj poenostavimo in samo stopimo temno čokolado.

 

 

Preberi tudi